Dorost na severní Moravě uspěl a atakuje vedoucí Liberec.

By   27. 02. 2023

V Třinci vydolovali karlovarští dva body

Poslední zájezd v nadstavbové části ELD absolvoval dorost do Ostravy a Třince. Páteční duel v Porubě zvládl na výbornou a domácí přehrál. Poruba sice v první třetině ještě dokázala brzo odpovědět na první branku Energie, ale to bylo vše, kdy domácí držely s karlovarskými krok. Energetici drželi otěže zápasu pevně ve svých rukách, kdy byli výrazně aktivnější a neznervózněli ani za situace, kdy domácí na konci druhé části snížili. Ve třetí pak přidali další branky a bezpečně zvítězili.

V sobotu hostovali karlovarští na ledu Třince, kde se hrálo o druhé místo tabulky a i zde byli hosté úspěšní. Oba týmy celou sezonu předvádí velmi dobré výkony a patří k adeptům na zisk medailových pozic. A průběh utkání už od první minuty ukazovaly, že proti sobě stojí dva z nejlepších týmů extraligy. V první třetině oba gólmani svorně ze svých klecí lovili kotouč pouze jednou a stejně tak i ve druhé části. Do poslední třetiny se vstupovalo za stavu 2:2 a oba gólmani, stejně jako v následném prodloužení své branky neprodyšně uzavřeli. Zápas tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Za Energii svůj nájezd proměnili Matěj Zeman, Vojtěch Čihař a Vít Záhejský. Jediným hráčem Třince, který vyzrál na gólmana Energie byl Marcel Mikula. Bonusový bod tak připadl energetikům.

Extraliga dorostu – O pořadí v play off

19. kolo – 24. února

HC RT Thorax Poruba – HC Energie Karlovy Vary 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky:11. P. Sobol, 37. Stasiuk (Hlaváč, Jeřábek) – 10. Galnor (Poizl, Záhejský), 19. Galnor (Čihař, Záhejský), 35. Čihař (Wardas, Dyk), 44. Wardas (Záhejský, Poizl), 51. Čihař (Záhejský, Galnor)

 

20. kolo – 25. února

HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary 2:3 po nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Pohludka (Dravecký, Solowski), 28. Pohludka (Hebar, Mikula) – 15. Slavík (Čihař), 40. Pastor (Wardas, Pelikán), rozh. náj. Čihař