Junioři v pátek pět Kometě, dnes pět od Jihlavy.

By   04. 03. 2023

Karlovarský Jan Botoš před brankou Komety

Klasický víkendový program pátek – neděle mají za sebou karlovarští junioři, kteří v něm byli úspěšní na 50%. V pátek zcela jasně ovládli led Komety, které nedali šanci. V jihomoravské metropoli se ujali vedení Bulkou v polovině úvodní třetiny, ale branek mohlo být víc. To se podařilo ve druhé části , ve které byli karlovarští střelecky aktivnější (12:7) a hlavně přesní, když vedení zvýšili Šiler a opět Bulka. Třetí třetina byla herně vyrovnanější, protože domácí nechtěli prohrát, ale skvělého Dybala nedokázali překonat. Naopak, dvě další přesné střely z hokejek hostů znamenaly podtržení jasné výhry Energie. „Šli jsme do utkání s nějakým herním plánem, který se nám podařilo plnit. Byli jsme ve finální fázi produktivní, a proto nakonec bereme tři body, kterých si vážíme. Výsledek totiž neodpovídá průběhu zápasu,“ vyjádřil se k zápasu karlovarský trenér Václav Eismann, který ale dnes k radosti měl hodně daleko, když jeho tým nezvládl zápas v Moravských Budějovicích, kde má dočasné sídlo jihlavská Dukla, které vyšla první třetina. Po první třetině domácí vedli již 2:0, v té druhé vedení navýšili až na 4:0. Poté však hosté přeci jen Maláče prostřelili v 45. minutě, to si ale Dukla nenechala líbit a minutu na to poslal puk za brankovou čáru Marek Chvátal, který dal svůj druhý gól v zápase. Celé utkání tak skončilo lépe pro jihlavské juniory. Karlovarští tak přišli touto porážkou o první místo v tabulce. Do konce základní části DHL Extraligy juniorů zbývá sehrát čtyři kola.

DHL Extraliga juniorů

51. kolo – 3. března

HC Kometa Brno – HC Energie Karlovy Vary 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. Bulka (Csabi, Anton), 27. Šiler (Botoš, Adámek), 39. Bulka (Tůma), 51. Kusak (Smýkal), 54. Kubíček (Bulka, Handl)

52. kolo – 4. března

HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Pavelec (Rauš, Maláč), 13. Straka (Jungwirth, Chvátal), 38. Chvátal (Sojka), 40. Sojka (Pavelec, Šabatka), 46. Chvátal (Vandas, Sojka) – 45. Varvařovský (Adámek, Bulka)