Dorost play off odstartoval proti brněnským týmům vítězně

By   10. 03. 2023

Letošní sezona soutěží dorostu jde do finální fáze. Extraligový zahájil play off proti Kometě Brno, ligový dorost svádí boje s druhým brněnským klubem Technikou a oba si zatím vedou vítězně.

Extraliga dorostu – 1/8 finále Play off

1. zápas – 10. března

HC Energie Karlovy Vary – HC Kometa Brno 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 19. Záhejský, 42. Galnor (Záhejský), 49. Záhejský (Váňa), 59. Záhejský (Zeman) – 23. Veselský (Habermann, Zubíček)

Začátek první zápasu patřil domácím, kteří byli aktivnější, ale vážnější šanci si nevytvářeli. Hosté postupně hru vyrovnávali a začali být více aktivní, takže na pozoru musela být i obrana energetiků. Do vážnější šancí se nejprve dostali karlovarští zásluhou Váni a Pelikána, za stranu Komety odpověděl Šichtář. Brankový účet otevřel v závěru třetiny Vít Zahejský, který prostřelil hostujícího brankáře. Hosté mohli vyrovnat v poslední minutě první části, ale Ebenstreit si šanci hostů skvělým zákrokem pohlídal. Vstup do druhé třetiny se ale vydařil Kometě, která ve hře čtyři na čtyři díky přesné střele Veselského srovnala. Na obou týmech bylo znát, že hrají první zápas vyřazovací části a hráči byli spíše více opatrní, než aby se pouštěli do výrazných akcí. O výsledku nakonec rozhodly speciální týmy domácích. V úvodu třetí třetiny využil početní výhodu důrazný Galnor. Hosté měli šanci vyrovnat také v početní výhodě, jenže nechali po přesném pasu Váni ujet Zahejského, který nabídnutou šanci využil a v oslabení zvýšil. Brňané začali být z nepříznivého stavu nervózní a hlavně podráždění, což se projevilo v jejich faulech. Ten nejhorší předvedl hostující Jurný, který trefil do hlavy Mählera a za tento faul obdržel trest ve hře na 5 minut. Domácí sice dlouhou početní výhodu nevyužili, ale své první vítězství pak pečetili Zahejským střelou do prázdné branky při hře Komety bez brankáře.

Druhé utkání se hraje v neděli v Brně a pokud si karlovarští připíší druhou výhru, přivezou si domů postup do 1/4 finále.

První branka v úvodním osmifinále extraligy dorostu.

 

Liga dorostu semifinále Play off

1. zápas – 9. března

HC Energie Karlovy Vary B – Technika Brno 4:2 (1:0, 0:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 15. Šilhan (Vimr), 48. Malý (Roštejnský), 49. Vimr (Šilhan, Kožík), 60. Skuhravý – 45. Zelinka (Hladký, Hrabinec), 51. Večerka (Minář, Matyáš)

2. zápas – 10. března

HC Energie Karlovy Vary B – Technika Brno 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Šilhan (Skuhravý, Šuma), 40. Šuma (Michalov) – 9. Minář (Hamák)

Oba zápasy byly velmi vyrovnané a o tom, že stav sertie, která se hraje na tři vítězné zápasy, je pro karlovarské lepší, rozhodla jejich lepší koncovka. V prvním utkání dokázali domácí rychle zareagovat na vyrovnávající branku, kdy během dvou minut vstřelili dva góly. Hosté rychle zareagovali, ale jen jedním gólem. Konečnou podobu prvního zápasu dal brankou do prázdné Skuhravý. Ve druhém zápase se také ujali domácí vedení, ale i tentokrát dokázala Technika kontrovat. Rozhodující gól druhého zápasu přišel v poslední minutě druhé části, kdy se prosadil karlovarský Šuma. Třetí třetinu pak Energie zvládla výborně takticky a v závěru zápasu ani nedovolila hostům odvolat brankáře, aby se pokusili vyrovnat se šesti hráči v poli.