Luxusní druhá třetina v Brně a Energie postupuje do čtvrtfinále dorostu.

By   12. 03. 2023

Velmi složitá serie hraná na dvě vítězství potkala karlovarské dorostence v 1/8 finále Play off  proti Kometě Brno. Západočeši nastupovali při pohledu na tabulku do serie v roli favorita a tuto úlohu nakonec zvládli výborně. V prvním duelu ovládli třetí třetinu, ve druhém na brněnském ledu prostřední část, ve které vstřelili pět branek. Nicméně Moravané srdnatě bojovali, jak v prvním duelu v K. Varech, tak na svém ledu. Přestože měli po druhé třetině ztrátu čtyř branek, dvěma góly v úvodu třetí se vrátili do zápasu, ale karlovarští šestým gólem dali domácím najevo, kdo bude v utkání vítězem. S kým se karlovarští utkání ve čtvrtfinále, určí úterní rozhodující zápas 1/8finále.

Extraliga dorostu 

1/8 finále – 2. zápas

HC Kometa Brno – HC Energie Karlovy Vary 3:6 (1:0.0:5, 1:1)

Branky a nahrávky: 18. Zduba (Veselský, Mitro), 42. Štulo (Šichtař, Šebela), 42. Habermann (Veselský, Halačka) – 21. Kůrka (Galnor), 25. Čihař (Poizl, Galnor), 28. Čihař (Pastor, Galnor), 38. Galnor (Kůrka), 39. Galnor (Poizl, Postl), 44. Váňa (Zeman, Pelikán)

OHLASY TRENÉRŮ

Jan Zachrla (HC Kometa Brno):

Karlovy Vary byly kvalitní soupeř, ale hratelný. Celá série se nesla v tom duchu, kdy jsme měli hodně šancí, ale nedali jsme góly. Ve Varech jsme měli dvakrát-třikrát puk mezi kruhy,  jenže jsme nedali gól a soupeř nás potrestal. Dnešní zápas to bylo to stejné. Ve druhé třetině na nás soupeř vletěl, ukázal kvalitu a potrestal naše chyby. Pak už se s tím dalo těžko něco dělat. Na začátku třetí třetiny jsme dali dva rychlé góly a ještě jsme se nadechovali, ale srazil nás zbytečný faul. Ten soupeř potrestal a utkání se v podstatě jen dohrávalo.

 

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary):

První třetina byla vyrovnaná, domácí šli do vedení a my neměli takový pohyb, jaký jsme si představovali. O přestávce jsme si něco řekli a myslím si, že pohyb ve druhé třetině byl z naší strany jednoznačný. Ta třetina se nám extrémně povedla. Naopak extrémně špatný byl náš nástup do třetí třetiny. Nicméně nás potom uklidnil šestý gól a jsme velice rádi za postup do čtvrtfinále. Kometa pro nás byla opravdu těžkým soupeřem.