Dorost B (U16) vyhrál čtvrtý zápas semifinále ligy dorostu proti Technice Brno, serii vyhrál 3:1, ale sezona pro něj přesto končí.

By   14. 03. 2023

Výborně se ve druhé nejvyšší soutěži dorostu presentoval B tým Energie, který v západní skupině dominoval a zaslouženě si vybojoval účast v semifinále druhé nejvyšší soutěže této věkové kategorie. Technika Brno byla druhým týmem skupiny Východ. Vítězové semifinále si zajistili postup do baráže o extraligu dorostu. A protože baráž je prolínací soutěží ELD a LD, Energie B v baráži nemůže nastoupit a sezona pro tento tým skončila. Do baráže tak postoupili oba účastníci druhé semifinálové dvojice ligy dorostu. Druhým týmem ze skupiny Západ, který se utkal s vítězem skupiny Východ, byl Baník Sokolov, v jehož dresu hraje řada hráčů Energie. Ti si tak prodlouží sezonu ještě o další zápasy, přestože Baník prohrál serii se Vsetínem 0:3. Baráž bude mít čtyři účastníky, dva poslední z ELD a již zmiňované Vsetín se Sokolovem.

Liga dorostu – semifinále Play off

3. utkání – 13. března

Technika Hockey Brno – HC Energie Karlovy Vary 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 26. Frimel (Hladký, Smrž), 32. Hamák (Minář, Matyáš), 45. Hamák (Minář, Zelinka), 52. Hamák (Minář), 60. Hamák (Kalinichenko) – 57. Vimr (Chromek, Malý)

 

4. utkání – 14. března

Technika Hockey Brno – HC Energie Karlovy Vary 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Skuhravý (Roštejnský), 31. Vimr (Šilhan), 33. Chromek (Šilhan), 49. Skuhravý (Malý)

Konečný stav serie 1:3.

Hráči dorostu B se radují z branky do sítě Techniky Brno