Juniorka zdolala v posledních dvou zápasech Spartu s Plzní a čeká na soupeře ve čtvrtfinále play off.

By   17. 03. 2023

Poslední dva zápasy základní části DHL Extraligy juniorů mají karlovarští za sebou a oba byly vítězné. Obě výhry mají pro karlovarské velký význam, protože jim minimálně zajistily, že play off zahájí na vlastním ledu. Ovšem obě výhry se nerodily lehce a obě byly velmi dobrou přípravou na blížící se vyvrcholení celé sezony, která je zatím pro juniory Energie velmi příznivá. S kým zahájí play off rozhodne závěrečné sobotní kolo, ve kterém se rozhodne o konečném pořadí v tabulce. Čtvrteční duel se Spartou nabídl hodně branek i hodně dramatických situací. Domácím se podařil vstup do zápasu, když rychle vedli 3:1. Sparta rychle zareagovala a snížila ještě v první části. Další dvě třetiny dá se říci patřili hostům, kteří začali domácí přehrávat, kdy si vytvářela nebezpečné situace a nakonec se jim podařilo vyrovnat. Na vyrovnávající branku Sparty ale dokázali energetici zareagovat a Krajčíkem si doslova vybojovali tři body. V pátečním západočeském derby potřebovali domácí získat minimálně bod, aby mohli začít play off na domácím ledu a to se jim nakonec povedlo. I tento zápas byl velmi těžký a vyrovnaný. Hosté chtěli maximální zisk bodů, aby si také vybojovali domácí vstup do vyřazovacích bojů. Nakonec poslední letošní západočeské derby dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých se prosadil jen karlovarský Handl.

DHL Extraliga juniorů

56. kolo – 16. března 2023

HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha 5:4 (3:2, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 2. Handl (Krajčík), 2. Varvařovský (Zolnaj), 11. Varvařovský (Beran, Krajčík), 26. Csabi (Vogel), 55. Krajčík (Vogel, Šlechta) – 3. Červenka (Tůma J., Senčák), 20. Senčák (David, Tůma J.), 46. Krupička (Vitouch, Bartoň), 54. Fábry (Tůma J., Senčák)

55. kolo – 17. března 2023

HC Energie Karlovy Vary – HC Škoda Plzeň 3:2 po s. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Csabi (Váňa), 41. Csabi (Dorot, Bulka), rozh. náj. Handl – 36. Hořejší (Dáňa, Eichler), 56. Korčák (Jiříček, Dvořák)

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary):

Nastoupili jsme proti kvalitním soupeřům. Sparta přijela s opravdu kvalitním a zkušeným týmem na juniorskou extraligu. Nám se povedl vstup do utkání, kdy jsme z kvalitní protihry a otáčení hry vstřelili druhou a třetí branku. Řekl bych, že do poloviny utkání se nám dařilo plnit plán, ale zhruba od třicáté minuty byla Sparta na ledě lepším týmem a byla silnější ve hře na kotouči. Nakonec se utkání těsně před koncem výsledkově srovnalo a nakonec o naší výhře rozhodla týmová touha po vítězství. Páteční derby se hrálo ve vysoké intenzitě a musím ocenit obrovskou bojovnost našeho týmu, kdy si šel za tím, aby začínali play-off doma. To se podařilo a jsme za to rádi. Byly to velmi těžké zápasy a pět bodů bereme.