Dorost v prvním zápase 1/4 finále zdola těsně Mladou Boleslav

By   17. 03. 2023

Vítězný vstup do čtvrtfinále play off mají za sebou extraligoví dorostenci, když v prvním zápase serie ve velmi vyrovnaném utkání zvítězili o jednu branku. Samotný zápas začal opatrně z obou stran, kdy si oba soupeři byli vědomi kvalit protivníka. První třetina tak nenabídla vážnější brankovou příležitost. Na průběh prvních dvaceti minut navázala svým průběhem i druhá část, než se v oslabení prosadil střelou pod horní tyčku karlovarský Zahejský. Jeho branka dala zápasu větší náboj, hra se zrychlila a na ledě se začaly objevovat i dobré brankové příležitosti. Zhruba v polovině zápasu byli nebezpečnější hosté, ale nedokázali vyrovnat překonáním skvěle chytajícího Ebenstreita v karlovarské brance. Od poloviny zápasu byli hosté mírně střelecky aktivnější, ovšem naráželi na dobře organizovanou obranou hru Energie a jejího brankáře. V úvodu třetí části proměnil trestné střílení Zahejský, které bylo nařízeno za hákování v samostatném úniku. Dá se říci, že od tohoto okamžiku se domácí herně zklidnili a moc brankových příležitostí Středočechům nenabídli. Dramatičnost koncovce zápasu dala až hra hostů bez brankáře, ve které rozhodčí signalizovali vyloučení domácích a při této výhodě mladoboleslavský Lisner snížil. První výhru si však domácí vzít nenechali, když do prázdné branky pečetil výhru Galnor.

OHLASY TRENÉRŮ

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): Bylo to trochu nervózní utkání z obou stran a hodně upracovaný, klasické play-offový utkání, jaké by mělo být. Nám vyšlo oslabení ve druhé třetině, kdy to Vít Záhejský poslal do víka. Poté jsme dali branku z trestného střílení. Na konci zápasu to hosté zdramatizovali, ale další atak jsme ustáli a Galnor utkání rozhodl střelou do prázdné.

Jan Hanzlík (BK Mladá Boleslav): Trochu těžce se to hodnotí. Ty tři góly jsme si bohužel dali sami. Karlovarští měli dobrou disciplínu hry, hráli dobře na puku. My jsme si vytvořili ve druhé třetině tři, čtyři šance, ale nedali jsme kontaktní gól. Paradoxně jsme prohráli zápas ve své přesilovce.

Čtvrtfinále Play off Extraligy dorostu. 

1 zápas – 17. března

HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 29. Zahejský (Galnor), 44. Záhejský, 60. Galnor – 59. Lisler (Hlinský, Steklý)

stav serie 1:0

Vít Zahejský právě otevírá brankové skóre 1/4finále dorostu