Druhé čtvrtfinále dorostu opanovala Mladá Boleslav a serii vyrovnala.

By   18. 03. 2023

Mladoboleslavští se radují ze ze třetího gólu

Druhé čtvrtfinálové utkání extraligy dorostu se Karlovarákům vůbec nepovedlo. Hosté z Mladé Boleslavi měli od druhém třetiny utkání navrch, domácím jakoby nešly nohy a z jejich hry se vytratila lehkost v pohybu, ale i v zakončení.

V první třetině byla hra ještě vyrovnaná. Brankový účet otevřeli hosté, kteří využili Listerem nařízené trestné střílení. Domácí za tohoto stavu měli několik velmi dobrých šancí, dva samostatné nájezdy, ale nic z toho nedokázali využít. Aktivita v této fázi zápasu Energii nakonec vyrovnání přineslo, když skvělého mladoboleslavského brankáře Vystrčila prostřelil Cipko. Jenže ještě v téže minutě byl vyloučen domácí Zeman a hosté si za 11 vteřin vzali vedení zpět. Tento moment byl pro vývoj zápasu nejvíce důležitý. Středočeši začali velmi dobře bránit a do šancí domácí téměř nepouštěli. Třetí díl začali karlovarští aktivně, vytvořili si mírnou převahu, jenže hosté dnes měli skvělé početní výhody, ve kterých přidali veledůležitou třetí branku. Naopak, domácí v početních výhodách působili trochu bezradně a vůbec si jimi v zápase nepomohli.

Oba soupeře v úterý a ve středu čekají dva duely v Mladé Boleslavi.

Extraliga dorostu – Play off

2. čtvrtfinále – 18. března

HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 1:5 (0:0, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 32. Cipko (Váňa) – 23. Lisler (TS), 33. Steklý (Lisler, Hlinský), 50. Vojáček (Šilhavý, Hurt), 52. Vojáček (Lisner), 59. Vojáček

stav serie: 1:1

Vít Zahejský v obrovské šanci, ale branku nedal.