Junioři čtvrtfinále proti Spartě odstartovali porážkou, dorost nezvládl třetí zápas v Boleslavi.

By   21. 03. 2023

Sparta do své branky propustila jen střelu Bulky a vpád Vogela, ale ten se pochopitelně za gól nepočítá.

Nevydařené úterý mladých karlovarských hokejistů ve čtvrtfinálových bojích, když oba extraligové týmy na své soupeře nestačili, když svým soupeřům vstřelili po jedné brance. Ve složitější situaci je dorost, který své třetí utkání serie v Mladé Boleslavi prohrál těsně 1:2 a stejným poměrem čtvrtfinále prohrává. V případě, že by zítra ztratil čtvrtý zápas, pro dorost sezona skončí. Junioři své boje ve čtvrtfinále teprve zahájili, takže na otočení serie mají minimálně ještě tři zápasy.

Extraliga dorostu

3. čtvrtfinále – 21. března

BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 35. Král (Křivánek), 37. Šindelář (Steklý) – 53. Pastor (Mähler)

Zápas trenér Tomáš Andrys zhodnotil těmito slovy: První půlku zápasu jsme jaksi prospávali, domácí byli lepším týmem. Ve druhé polovině už jsme začali hrát. V čem ale vidím rozdíl a z mého pohledu to zápas rozhodlo, byla extrémní obětavost domácích. Oni zablokovali takových deset patnáct střel minimálně a díky tomu se dostali do vedení v sérii. Měli jsme to v posledních minutách dvakrát na lopatě, bohužel se nám nepodařilo vyrovnat. Čtvrtfinále ještě nekončí, nikdo ještě třikrát nevyhrál a my se tak připravujeme na zítra.“

DHL Extralioga juniorů

1.čtvrtfinále – 21. března

HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 53. Bulka – 13. Hrabík (Hauser), 20. Krupička, 40. Vitouch (Böhm)

Po prvotním oťukávání se dříve osmělili hosté, kteří několikrát dokázali Dybala v brance domácích zaměstnat nebezpečnými šance. Největší šanci měl Böhm, který sám ujížděl na Dybala, karlovarský gólman šanci chytil. Přesto to byl on, který jako první kapituloval. Po nevyužité přesilovce Energie hosté opět nebezpečně zaútočili a Hrabíkem otevřeli skóre. Hosté získali herní převahu, kterou korunovali brankou v přesilovce Krupičkou, který zvýšil vedení Sparty devět vteřin před koncem úvodní třetiny. I úvod druhé části patřil hostům, kteří byli nebezpeční a jen díky Dybalovi byl stal neměnný. Karlovarští s přibývajícím časem se pomalu zlepšovali a začali nebezpečně dorážet na brankáře hostů, jenže branku nevstřelili. Bohužel dva fauly domácích v závěru třetiny nabídli Spartě početní výhodu dvou hráčů navíc a ta tuto výhodu proměnila ve vedení o tři branky. Teprve od prvních minut závěrečné části se karlovarští herně probrali, začali hosty přehrávat a začali si vytvářet šance i početní výhody. Jenže oproti hostům s nabídnutými početnímu výhodami nenaložili dobře a nedokázali je využít. Přesto ve své hře nepolevili a odměnou jim byl gól Bulky, po které získali ještě větší herní převahu, jenže další branky nepřidali a zápas prohráli.

Druhý zápas se hraje ve středu opět od 17,45 hodin.

Jediný gól Energie v prvním čtvrtfinále vstřelil Kryštof Bulka

Závěrečný tlak druhou branku nepřinesl ani po této situaci, kdy se puk zastavil o tyčku branky Sparty

Trenér Václav Eismann bude mít svým svěřencům co ukazovat, aby se ve druhém zápase zlepšili.