Dorost v nájezdech vyhrál v Boleslavi, junioři dobře rozehraný zápas se Spartou v závěru nezvládli.

By   22. 03. 2023

Karlovarští se radovali ve druhém zápase 1/4finále dvakrát, Sparta ale jednou navíc

Junioři odehráli druhé domácí utkání proti Spartě a oproti prvnímu zápasu serie to druhé rozehráli daleko lépe. V první třetině byli lepším týmem a zaslouženě se dostali do dvoubrankového vedení díky využité přesilovce a přesné střely Kočího, který vstřelil oba karlovarské góly. Ve druhé třetině hosté přidali, hru vyrovnali, ale i energetici měli své světlé momenty ve hře, a tak před oběma brankami bylo živo. Velmi důležitý moment přišel ve 28. minutě, ve které domácí zblokovali dvě střely hostů, ale třetí rána si našla cestu za záda skvělého Dybala. Po snížení domácí přežili dvojí oslabení a do šaten se tak odcházelo za stavu 2:1. Vyrovnaná hra se odehrávala i v úvodu třetí třetiny až do 46. minuty. V ní měli domácí přečíslení 3:2, ale přihrávka zpoza branky přeskočila energetikům hokejku, čímž se Sparta dostala do přečíslení tři na dva, které využila k vyrovnání. Vzít si vedení zpět mohli domácí v 53. minutě, kdy měli početní výhodu, ale nepřesnými přihrávkami se do žádné šance nedostali. Rozhodující moment zápasu přišel dvě a půl minuty před koncem třetí části. Po nastřelení puku na Dybala vznikla u branky Energie skrumáž, ve které se nejlépe zorientoval Holeček, který dal třetí a jak se ukázalo, vítěznou branku Sparty. Ta se ujala vedení v serii 2:0. Serie pokračuje v sobotu v Praze v Holešovicích, kde může Sparta stvrdit postup do semifinále.

DHL Extraliga Juniorů – ¼ finále Play off

2. zápas – 22. března

HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 9. Kočí (Váňa, Bulka), 13. Kočí (Vogel, Varvařovský) – 28. Hauser (Červenka, Hrabík), 46. Hrabík (Hauser, Krupička), 58. Holeček (Hamršmíd, Tůma)

junioři Sparty se radují z první branky

Do semifinále může postoupit dorost Energie, který zvládl druhý zápas na ledě v Mladé Boleslavi, kde zvítězil v nájezdech 3:2 a srovnal stav zápasů na 2:2.

Karlovarským vyšel vstup do zápasu, když v oslabení rychlý protiútok přesně zakončil Zeman. Domácí byli touto inkasovanou brankou zaskočeni a lehce znervózněli, což se projevilo v jejich zakončení. Na druhou stranu, to karlovarským vůbec nevadilo a byli za to velmi rádi. S postupem času domácí hru zpřesnili, ale velkým problémem pro ne byl brankář Ebenstrait, který svými skvělými zákroky dal hostům klid na jejich hokejky. Zápas vrcholil v samotném závěru. Domácí vyrovnali v 50. minutě, ale Wardas za čtyři minuty vrátil Energii vedení. Ale to nebylo vše. Boleslavští odvolali brankáře a 61 vteřin před koncem srovnali. O vítězi zápasu nerozhodlo desetiminutové prodloužení, a tak o výsledku rozhodovaly samostatné nájezdy. V nich byli lepší Západočeši a vynutili si v nich rozhodující páté utkání.

Dneska nám šlo o všechno a šli jsme do toho s tím, že to chceme urvat. Musím říct, že se nám dnes podařilo dřít po celých 60 minut, přidala se také obětavost a skvěle zachytal gólman. Jsme rádi za vyrovnání série jsme moc rádi, ale moc dobře víme, že poslední krok bývá nejtěžší. To tak bude pro oba týmy. Myslím si, že je to skvělá pozvánka na páteční zápas u nás v Karlových Varech,“ ohodnotil zápas trenér dorostu Energie Tomáš Andrys.

Extraliga dorostu – ¼ finále Play off

2. zápas – 22. března

BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 2:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 50. Steklý (Kubíček), 59. Průšek (Král) – 1. Zeman (Čihař), 55. Wardas (Váňa, Pelikán), rozh. náj. Mähler

Samostatné nájezdy:

1. série:

0:1    Mähler (KVA) proměnil

0:1    Kurka (MBL) neproměnil

2. série:

0:2    Čihař (KVA) proměnil

0:2    Hlinský (MBL) neproměnil

3. série:

0:2    Zeman (KVA) neproměnil

0:2    Vojáček (MBL) neproměnil

4. série:

0:2    Poizl (KVA) neproměnil

0:2    Král (MBL) neproměnil