Dorost v letošním play off končí ve čtvrtfinále, v rozhodujícím utkání podlehl Boleslavi 1:2

By   24. 03. 2023

Páté, rozhodující utkání čtvrtfinálové serie, rozhodlo o postupujícím do semifinále Extraligy dorostu. Ke smůle karlovarských se tím postupujícím stali dorostenci Mladé Boleslavi, kteří zvítězili v KV Areně 2:1 a postoupili mezi čtyři nejlepší týmy.

Domácí museli nastoupit do rozhodujícího zápasu bez svých největších útočných es, Zahajského a Galnora, kteří se zranili ve středečním duelu v Mladé Boleslavi. I bez nich ale začali aktivněji a do dobrých příležitostí se dvakrát dostal agilní Čihař. Hosté se pomalu osmělovali a zhruba v polovině třetiny zahrozili Lislerem a Hurtem. Velkou příležitost měli Středočeši krátce před koncem třetiny, ale Ebenstrait si s ní poradil. Oba týmy si byly vědomi důležitosti zápasu a v prvních minutách prostředního dějství se moc šancí na obou stranách neurodilo a pokud ano, nebyly to tzv. tutovky. První vyloženou měl v polovině zápasu v přesilovce hostů Zeman, který před brankou Vystrčila obral mladoboleslavského obránce o puk, ale na brankáři hostů nevyzrál. Otevřít skóre mohli při své první početní výhodě domácí, jenže ani jedna z dobrých střel do sítě neprošla. Velkou šanci měl hostující Král ve 37. minutě, ale lapačka Ebenstraita byla rychlá. Přesto první, veledůležitý gól dali hosté, kteří v závěru potrestali druhé karlovarské vyloučení. Do třetí třetiny chtěli domácí vstoupit co nejlépe, ale bohužel se jim to nepovedlo a hosté přidali druhý gól. Před Energií tak nastal velký a složitý úkol, vstřelit dvě branky, aby jim sezona neskončila. Zvýšili své úsilí, vynutili si řadu přesilových her, ale s přibývajícím časem se na jejich hokejky vkrádala nervozita a navíc hosté velmi dobře bránili. Naději vykřesali karlovarští minutu před koncem, ale víc jim už hosté nedovili a těsný výsledek udrželi.

Extraliga dorostu

Čtvrtfinále play off – 5. utkání

HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 59. Čihař (Wardas) – 38. Vojáček (Průšek, Hurt), 45. Lisner (Průšek)

konečný stav serie: 2:3

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary):

Škoda, ale hlavně musíme pogratulovat soupeři k postupu do semifinále. Myslím si, že jsme na ledě nechali úplně všechno. Škoda, že tam bylo pár šancí, které jsme měli v průběhu utkání a které jsme nebyli schopni přeměnit v gól. Nicméně byl tam jeden, dva momenty, kdy soupeř šel do vedení. Pak jsme snížili ještě v poslední minutě na dva jedna. Byla tam ještě šance, myslím Davida Poizla, kdy mu to trošku ujelo a mohl jet sám na gólmana. Uzavřeli jsme tímto sezonu. Kluci se nemají absolutně za co stydět a věřím, že je toto do budoucna posílí a my se budeme připravovat na příští sezonu a budeme chtít jít zase trošku dál. Ještě bych chtěl hrozně moc poděkovat kotli rodičů, kteří vytvořili vynikající atmosféru a i když jsme jezdili na zápasy ven, tak vlastně jako bychom byli pokaždé doma, kdekoliv jsme hráli.

Jan Hanzlík (BK Mladá Boleslav):

Stejný průběh, jak jsme čekali. Klobouk dolů před soupeřem ve dvanácti lidech hrát takovýto hokej. To jsem hodně dlouho neviděl a hodně dlouho jsem to nezažil. Opravdu klobouk dolů před karlovarskými hráči. My jsme čekali na ten jeden gól. Gólman soupeře chytal výborně. Měli jsme nějaké šance a zase to bylo padesát na padesát. Myslím si, že ten první gól nás trošku povzbudil a pak jsme to sehráli výborně. Myslím si, že to byl kvalitní zápas z obou stran, a že to těm klukům dalo hrozně moc. To kvituji, že v dorostu a v extralize to jsou parádní zápasy a pro další vývoj českého hokeje i pro ty kluky to má nějaký smysl.

Velmi zklamaní karlovarští dorostenci.

Karlovarská radost propukla jen jednou.

Boleslavští se radují, postupují do semifinále.

Závěrečné podání rukou.