Junioři ve třetím zápase čtvrtfinále padli v prodloužení a sezona pro ně končí

By   25. 03. 2023

Jan Botoš zaměstnává obranu Sparty (foto Ronald Hansel)

Po dvou domácích zápasech, ve kterých Energie se Spartu těsně prohrála, musela ve třetím zápase serie vyhrát, pokud se chtěla udržet v serii. Samotný zápas začali lépe domácí, kteří se brzo ujali vedení a získali herní převahu ve které si vytvářeli poměrně slibné šance, a které musel likvidovat skvělý Dybal. Ale ani on nestačil na střelu Šindelka při sparťanské přesilovce. V závěru první části měli početní výhodu i hosté, kterou sice nevyužili, ale z tlaku vytěžili snížení Dorotem. Branka před přestávkou měla vlít karlovarským sílu do prostřední části, jenže to se jim nepovedlo a naopak, na začátku druhé třetiny Sparta po rychlé akci opět získala vedení o dva góly. Do hry se karlovarští vrátili zanedlouho, kdy využili přesilovku a když za další minutu srovnal Adámek, zápas dostal další náboj. Hrál se výborný juniorský hokej s výsledkovým obratem, když ve hře čtyři na čtyři předvedl skvělou individuální akci karlovarský Krejčík, který sólem přes celé kluziště a přesnou ranou dal Energii vedení!. To byla rána pro domácí, kteří tak odcházeli do přestávky hodně opařeni. Zajímavý zápas pokračoval i ve třetí třetině. Domácí se snažili srovnat a podařilo se jim to Vitouchem. A ze strany Sparty to nebyl jediný přesný zásah. Za necelé čtyři minuty skóre otočil Hauser a opět přiblížil Spartě semifinále. Energie se brankou nesložila a bojovala o vyrovnání, kterého se zaslouženě dočkala po krásné akci Csabiho. Oba týmy tak čekalo prodloužení. Radostná ale nakonec byla Sparta, kterou do semifinále po 74 vteřinách prodloužení poslal Vitouch.

Sparta vyhrála serii nejrychlejším možným způsobem a do semifinále ji dostali především hráči se zkušenostmi z 1.ligy Vitouch a Hauser, kteří byli největšími esy vítězného týmu.

DHL Extraliga juniorů – Play off

3. čtvrtfinále – 25. března

HC Sparta Praha – HC Energie Karlovy Vary 6:5 (2:1, 1:3, 2:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Senčák, 15. Šindelek (Krupička), 22. Hauser (Šindelek), 48. Vitouch (Theimer, Fábry), 52. Hauser (Mácha, David), 62. Vitouch (Senčák, Šindelek) – 20. Dorot (Bulka, Csabi), 24. Csabi (Bulka), 25. Adámek (Varvařovský, Anton), 37. Krajčík, 57. Csabi (Krajčík)