Mládež zahájila přípravu na novou sezonu.

By   09. 05. 2023

Jak se pravidelně střídá roční období, tak se každoročně pravidelně střídá program hokejové sezony. Ta nová 2023 -2024 odstartovala tradičně nástupem měsíce května.

Dorostenci nabírají sílu v posilovně.

Letošní letní příprava bude oproti posledním rokům částečně jiná a to díky tomu, že po několika letech není přes jarní měsíce k dispozici v KV Areně ledová plocha. Je to způsobeno dvěma faktory, tím prvním a zásadním, je cena energií na jejich základě se vedení KV Areny rozhodlo vypnout chladící zařízení za období duben – polovina července. Druhým je výměna mantinelů na tréninkové hale. „Je to pro nás nepříjemnost.“ říká k absenci ledu šéf trenér mládeže Jiří Ryžuk a dál dodává: „Přeci jen jsme část letní suché přípravy vhodně doplňovali pobytem na ledě, kdy hráči občasnými tréninky neztratili pohybové návyky na bruslích. Je to komplikace zvláště po téměř celoročním výpadku tréninků v kovidové době.“ Doba, kdy se prakticky nesmělo trénovat a děti nebyly téměř sezonu na ledu, je u řady hráčů znát a to i přesto, že je to už dva roky. Proto letošní letní výpadek nenahrává k zlepšení bruslení u dětí. „Nedá se ale nic dělat, situaci chápeme,“ doplňuje hlavní trenér karlovarské mládeže. Určitou, ne však plnohodnotnou náhradou budou výjezdy na led do Chomutova, kde se klubu podařilo domluvit několik tréninkových jednotek.

Nicméně s přípravou začaly všechny kategorie od juniorů až po nejmladší přípravkové.  KV Arena na obou plochách zbudovala tréninkové plochy. Na hlavní ploše je položená palubovka i s basketbalovými koši, kde si hráči mohou vyzkoušet herní situace při basketbalu, na tréninkové ploše byl položen sportovní koberec teraflex, kde probíhá různorodá příprava podobná tréninkům v tělocvičnách. Část tréninkové plochy zůstala osazená mantinely, kde probíhá „suchá“ střelba, aby alespoň tímto způsobem mohli hráči nacvičovat pro hokej tuto velmi důležitou činnost.