Letní přípravu si žákovské kategorie zpestřují turnaji jarní ligy.

By   09. 06. 2023

V období mezi sezonami se mládežnické kategorie připravují na nový ročník převážně na „suchých“ sportovištích, na kterých jednotlivé týmy se soustřeďují na zlepšení všeobecné pohybové a fyzické připravenosti, než se v srpnu opět vrátí na ledovou plochu. Led ale mládežníci přes květen a červen úplně neopustili, protože startují v tzv. Jarní lize, kterou pořádají chomutovští Piráti.

V rámci Jarní ligy se karlovarští žáci utkali i s chomutovskými Piráty.

Vyjet znovu na led a zapojit se do zápasů potěšilo nejen hráče, ale i trenérské týmy „Je to super. Krásné zpestření přípravného období,“ spokojeně hodnotí uspořádanou akci trenér karlovarské 5.třídy Ondřej Leština a doplnil další své poznatky. „Na to, že jsme nebyli na ledě tři měsíce a hráli jsme proti týmům, které normálně mají přípravné období kombinovaně na ledě i na suchu, tak jsme zápasy odehráli velmi dobře. Bylo to pro mě překvapení. Ale pořád je hodně věcí, na kterých musíme pracovat. Hlavně na fyzičce, na kterou se zaměřujeme i teď v přípravě.“

Tím, že v letošním létě v KV Areně led není, možnost zabruslit si a odehrát nějaké zápasy přivítal i novic mezi karlovarskými mládežnickými trenéry Ondřej Kuchař. „První turnaj? Bylo to super, moc jsem si to užil. Já si užívám každý zápas, když jsem s klukama na střídačce. Emočně to prožívám, jásám, jsem smutný, zároveň občas trošku zvýším hlas. Snažím se těm dětem spíše radit než je kárat,“ usmívá se nový kouč čtvrťáků a bývalý mládežnický brankář Energie.

Gólová šance před chomutovskou brankou.

Svůj turnaj v Chomutově odehráli o starší žáci U14. ”Na turnaj jsme jeli bez velkých očekávání, protože za prvé je to pro mě nový tým, takže vůbec nevím co můžu a nemůžu čekat. Navíc jsme úplně bez ledu a kluci hráli naposledy někdy v polovině března. Vyloženě jsme tam jeli s tím, a to jsem klukům řekl i v kabině, že po nich chci bojovnost a ukázat to, že si budou říkat o sestavu na příští rok,” ohlížel za turnajem nový trenér této kategorie David Šalamoun. Do dalších bojů Jarního turnaje vyrazí karlovarští osmáci 17. června. A co trenérský tým pro druhý turnajový den plánuje? ”V příštích zápasech vyzkoušíme zase další kluky, protože teď jsme brali jenom pár hráčů. Na další turnaj vezmeme kluky, kteří s námi nejeli a pak už budeme vědět pomalu co a jak. V srpnu, až naskočíme ve Varech na led, začneme tvořit tým.”