Nová devítka vyhrála jarní ligu

By   21. 06. 2023

První úspěch v přípravě na novou sezonu zaznamenali karlovarští „deváťáci“, kteří v září naskočí do extraligy 9. tříd, když zvítězili v Jarní lize 9. tříd pořádanou chomutovskými Piráty.

Deváťáci Jarní ligu zahájili a jako první kategorie ji zakončila. Stejně jako v předchozím turnajovém dni si síly mladíci Energie poměřili síly s Piráty Chomutov,  ETC Crimmitschau a ESV Chemnitz. Karlovarští deváťáci do bojů vstoupili již pod taktovkou nového trenéra Adama Sýkory„Účast na turnaji sloužila mimo jiné ke zpestření přípravy i vzhledem k tomu, že nemáme led. Pro mě byl turnaj pozitivní v tom, že jsem kluky vůbec neznal, proto je pro mě velmi cenné, že jsem je viděl na ledě v zápasech a mohl jsem si udělat představu o sestavách a o kádru,“ vyhodnotil Adam Sýkora poznatky z nového týmu, který připravuje na nejvyšší žákovskou soutěž a k průběhu zápasů doplnil: „Hodnotím je pozitivně. Kluci se snažili, i když ve hře byla spousta nepřesností a slabá koncovka. Výsledky byly 2:1, 2:0 a potom tedy 8:0. Všechno výhry, ale koncovka byla dost nepřesná, což hodně přičítám tomu, že nejsou pravidelně na ledě. Během zápasů si hráči zkoušeli různé posty a hra tomu i odpovídala. V podstatě jsme to brali jako tréninkové utkání, bez nějakých taktických prvků ve hře a brali jsme tyto zápasy jako zpestření suché přípravy. Důležité pro mě bylo, abych jako trenér kluky viděl v zápase.“

Zároveň trenér Adam Sýkora poděkoval Chomutovu za pozvání do Jarní ligy. Za účast na turnaji jsem rád a jsem rád že jsme pozvánku dostali. My bychom stejně něco takového hledali i vzhledem k absenci ledu v KV Areně, takže Jarní liga nám perfektně zapadla do plánu, co jsme měli,“ uzavřel ohlédnutí za Jarní ligou trenér deváté třídy.