Junioři sehráli s Motorem zápas plný obratů se šťastným koncem pro Energii

By   02. 09. 2023

Ve čtvrtém kole DHL Extraligy juniorů hostili karlovarští nováčka soutěže Motor České Budějovice, který po návratu mezi elitu této kategorie tým posílil a předvedl v prvních kolech výborné výkony.

A že to není náhoda, ukázali hosté již v úvodu zápasu, když díky Petráskovi otevřeli brankové skóre. Postupem času přibývaly na obou stranách výpady do útočného pásma. Před polovinou třetiny vyrazili do akce domácí, kteří díky přesné dorážce Adámka srovnali. Tento stav i přes početní výhody na obou stranách vydržel do konce první části.

V první polovině druhé třetiny měli karlovarští dvě početní výhody dvou hráčů na ledě, ale ani jednu nedokázali využít, přesto se dvakrát z branky radovali. Nejprve překonal brankáře Motoru Dorot, druhým střelcem Energie byl Matyáš Váňa. V předcházejících zápasech měli energetici problém s koncentrací na hru po vstřelené brance, kdy zanedlouho inkasovali. A to se jim stalo i v tomto zápase. Po buly ve středním pásmu nestačili reagovat na protiútok hostů, kteří snížili Křížem, který křížnou střelou trefil pravý horní roh Ebenstreitovi branky.

Adámek beckhandem vyrovnává na 1:1

V závěrečné části se Jihočeši častěji dokázali usadit v pásmu. Díky tomu se dostávali do větších šancí, z nichž některé jen tak tak neskončily gólem. Jednu chvíli už to vypadalo, že bude srovnáno, ale Ebenstreit stihl zkrotit poskakující kotouč. Po polovině třetiny se hráči Motoru přeci jen dočkali vyrovnání. Než se domácí z vyrovnání vzpamatovali, hosté stav otočili ve svůj prospěch. Karlovarští mladíci museli svou snahu o srovnání maličko odložit kvůli oslabení, ale po jeho skončení to na ledě hodně ožilo. Některé jejich šance nebyly dotaženy do konce, některé zblokovali hosté, přesto se vyrovnání Energie dočkala díky Matyáši Váňovi. V posledních minutách následovala přetahovaná o útočné pásmo. V jednom z těchto přetahování hosté faulovali, ale oslabení zvládli ubránit, a tak došlo na prodloužení.

Do prodloužení si energetici přenesli část početní výhody. První velkou šanci si i přesto vytvořili hráči Motoru, když se do úniku dostal Kříž. A když hosté neukončili prodloužení, tento úkol na druhé straně si vzali za své Radim Handl a Ondřej Dorot. Druhý jmenovaný poslal kotouč nad lapačku Malečka a ukončil tak sobotní duel.

DHL Extraliga juniorů

4. kolo – 2. srpna

HC Energie Karlovy Vary – Motor České Budějovice 5:4 (1:1, 2:1, 1:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 08:34 Adámek (Vojáček, Šilhan; 5/5), 24:50 Dorot (M. Váňa; 5/4), 32:15 M. Váňa (Bulka, Šlechta; 5/5), 55:52 M. Váňa (Šlechta; 5/5), 63:35 Dorot (Handl, Galnor; 3/3) – 01:56 Petrásek (Willmann, Šimon; 5/5), 34:02 Kříž (Sochor, Pitel; 5/5), 51:02 Pitel (5/5), 52:16 Humeník (Březina; 5/5). Rozhodčí: Kostourek, Glanc – Belko, Kokrment. Diváci: 88. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Střely na branku: 46:32. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4, 5:4.

Rozhodčí: Kostourek, Glanc – Belko, Kokrment

HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit – Bulka, Dorot, Beran, Postl, Krajčík, Zolnaj, Kubíček, Anton – Galnor, Adámek, M. Váňa, Šilhan, Šmajda, Steklý, Zeman, Vojáček, Handl, V. Váňa, Šlechta.

Motor České Budějovice: Maleček – Gřegořek, Buzek, Willmann, Březina, Vachun – Sochor, Aulický, Kříž, Hoch, Seidl, Kotous, Petrásek, Pitel, Humeník, Pospíchal, Šimon, Moyseyev.

Ondřej Dorot se raduje z vítězné trefy.