Dorost po reprezentační pauze přehrál Liberec

By   14. 11. 2023

Prvnímu týmu, kterému skončila reprezentační přestávka, je extraligový dorost, který hostil Bílé Tygry Liberec. Domácí nastoupili bez některých opor, které dostali po reprezentačních povinnostech volno. Tyto reprezentanty nahradili deváťáci Vaníček, Kyncl a Suchý.

Zápas rozehráli domácí excelentně a ve třetí minutě vedli o dva góly. Hosté zakrátko snížili v přesilovce pěti ku třem, ale herně byli domácí ve vyrovnaném počtu hráčů lepší. A mohli navýšit vedení v extralize debutujícím Vaníčkem. Po přestávce se herní obraz zápasu moc nezměnil. Hosté sice začali prostřední část více odvážně, ale s jejich pokusy si Psohlavec poradil. Na druhé straně brankář Liberce také ukázal několik dobrých zákroků, ale v polovině zápasu nestačil na dorážku Kyncla, pro kterého to byl první gól v extralize dorostu. Další šance obou týmů brankáři pochytali, nebo je obranná hra týmů zneškodnila. I poslední třetinu zahájili hosté aktivně, ale podobně jako v té předcházející, i tentokrát se neprosadili. Ale neprosadili se ani domácí, kdy nejblíže k navýšení skóre byl Čermák. Ve čtyřicáté páté minutě vyslal Kubizniak do brejku Kváše, který byl před libereckou brankou sražen, ale i tak do ní stihl poslat kotouč – 4:1. Další únik se povedl Wardasovi, ale neuspěl a skóre nenavýšil. Změna se nepovedla i libereckému Hroudovi, přesto tento hráč za nedlouho snížil. Po tomto gólu hosté ožili a byli více nepříjemní. Domácí zatlačili do defenzívy, ale branky nedocílili. Výhru Energie pak zpečetil v čase 59:35 trefou do prázdné branky Poizl.

Extraliga dorostu

17. kolo – 14. listopadu

HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 01:29 Kváš (Kyncl, Šilhan; 5/5), 02:40 Blažek (5/5), 31:21 Kyncl (Čermák, Vaníček; 5/5), 44:14 Kváš (Kubizniak; 5/5), 59:35 Poizl (5/5) – 09:34 Krajdl (Šťástka; 5/3), 54:21 Hrouda (Bělohorský; 5/5).

HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec – Kubizniak, Čermák, Magner, Pelikán, Bednář, Postl – Kyncl, Blažek, Kváš, Wardas, Šilhan, Poizl, Suchý, Kožík, Vaníček.
Bílí Tygři Liberec: Charvát – Stromský, Zeman, Ehrenberger, Vaněček, Seidl, Kachlíř – Kinter, Grebeníček, Bělohorský, Krajdl, Pekr, Hrouda, Šťástka, Kratochvíl.

Střídačka extraligového dorostu s trenérem Tomášem Andrysem