Po reprezentační přestávce junioři zvládli důležitý zápas v Litvínově

By   16. 11. 2023

Hokejová forma po reprezentačních přestávkách bývá někdy ošemetná a nevíte, zda navážete na dobré výsledky. Karlovarským juniorům se to dnes povedlo úspěšně, když v podkrušnohorském derby na ledě Litvínova uzmuli všechny body. Body získané jsou velmi důležité v boji o umístění mezi prvními čtyřmi týmy skupiny Západ, které si zajistí přímý postup do Play off. Karlovarští jsou momentálně na na třetím místě s náskokem pěti bodů před pátým Hradcem Králové. Do konce I. části soutěže zbývá sehrát pět kol.

Oba celky se zatím v letošní soutěži potkaly třikrát, každý se radoval z výhry jednou, k tomu navíc v prodloužení ještě hráči Energie. A ti začali lépe i dnes. Nejprve Západočeši ustáli dvě oslabení, aby v plných stavech ihned po buly v útočném pásmu udeřil Ondřej Postl. Verva ovšem přispěchala s rychlou odpovědí, když tečované nahození od modré Davida Ducháčka zastavila až síť. Další změnu stavu se snažil přivát Vogel křižnou střelou, do kabin se ale již odcházelo za vyrovnaného stavu.

To již po dvaceti vteřinách prostřední periody změnil Jakub Galnor, jenž u levé tyče využil příhry Adámka od pravého mantinelu. I tentokrát se ovšem černožlutí dokázali rychle oklepat. Bednařík nahodil od modré a před Ebenstreitem bravurně protečoval za čáru Daniel Dej. Jenže Karlovy Vary se chopily vedení i do třetice. Kubík si ještě poradil se střelou Šlechty od modré, ale nedosáhl již na dorážku Davida Varvařovského u levé tyče.

Závěrečná část již přinesla jedinou branku, když v poslední možné vteřině trefil opuštěnou klec Matyáš Váňa. 

DHL Extraliga juniorů

23. kolo – 16. listopadu 2023

HC Verva Litvínov – HC Energie Karlovy Vary 2:4 1:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 12:20 Ducháček (Hora, Bednařík; 5/5), 25:50 Dej (Bednařík, Werner; 5/5) – 10:26 O. Postl (Vojáček, Pastor; 5/5), 20:20 Galnor (Adámek, Novotný; 5/5), 31:45 Varvařovský (Beran, Váňa; 5/5), 59:59 Váňa (Varvařovský; 5/5).

HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit – Anton, Zolnaj, Bulka, O. Postl, Beran, Vogel, Dorot – Šilhan, Galnor, Pastor, Šlechta, Čihař, Vojáček, Steklý, Záhejský, Varvařovský, Novotný, Váňa, Adámek.

Momentka z utkání Energie – Litvínov v DHL Extralize juniorů