Junioři schytali doma desítku

By   18. 11. 2023

Absolutně nezvládnutý zápas s Moutfildem HK předvedli karlovarští junioři na domácím ledu se soupeřem, se kterým soupeří o umístění v první čtyřce skupiny Západ.

Dnešní duel byl hodně důležitý pro oba týmy a to bylo vidět i na ledě. Hráči Mountfieldu se drželi svých soupeřů jako klíšťata a svým napadáním jim znemožňovali nejen se usadit na kotouči, ale hlavně založit útočnou akci. Přes poměrně slušný vstup do zápasu nenašli junioři recept na hru hradeckých mladíků a nedokázali vyzrát na Filipa Tučka. V polovině první třetiny naopak během sedmdesáti tří sekund třikrát inkasovali a zápas dostal jasný scénář, hosté hráli v poklidu svoji hru, kdy se nemuseli nikam tlačit a stačilo jim vyčkávat na okénka v obraně domácích. Začátek druhé části sice přinesl aktivitu ze strany Energie, ale její hráči si nedokázali poradit s dobře chytajícím Tučkem na kterém ztroskotali Šlechta nebo Vogel. Naopak Východočeši s jistotou svého gólového náskoku čekali na svoji šanci, kterou dokázali pohotově využít a navýšit skóre. Naději Energii dal Záhejský, ale jen na chvilku, zanedlouho hradecký Dommers vrátil svému týmu náskok čtyř branek. Pak si ale vzali slovo domácí, kteří opět Záhejským a pak Vogelem snížili na 3:5. V tem moment domácí hodně ožili, ovšem jen na necelou minutu, hosté dvěma rychlými zásahy ukončili brankové hody závěru druhé třetiny. Třetí díl ovládli hosté a třemi dalšími góly karlovarské absolutně přehráli.

DHL Extraliga juniorů

24. kolo – 18. listopadu

HC Energie Karlovy Vary – Mountfield HK 3:10 (0:3, 3:4, 0:3)

Branky a nahrávky: 31:27 Záhejský (Čihař; 5/5), 34:18 Záhejský (5/5), 35:16 Vogel (5/5) – 09:22 Matašovský (A. Novotný, Havlíček; 5/5), 09:44 Prášek (M. Beneš, M. Beneš; 5/5), 10:35 Hrdlička (Vencl; 5/5), 26:04 M. Beneš (A. Novotný, Dommers; 5/5), 32:38 Dommers (Aschenbrenner, Matašovský; 5/5), 36:36 M. Beneš (A. Novotný, Černý; 5/4), 38:46 Prášek (M. Beneš; 5/5), 44:03 Aschenbrenner (Pavelka ; 5/5), 46:20 Hora (Bezpalec; 5/4), 53:40 Mach (Aschenbrenner; 5/5). 

HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit (27. Pavlovic) – Anton, Zolnaj, Postl, Beran, Dorot, Vogel, Holejšovský – M. Novotný, Galnor, Pastor, Šlechta, Čihař, Vojáček, Zeman, Steklý, Záhejský, Varvařovský, Šilhan, Váňa.

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary):

Myslím si, že po serii vítězství jsme do utkání vstoupili standardně. Bohužel jsme v rychlém sledu inkasovali. Ačkoliv jsme se pak snažili dostat do zápasu, tak jsme chybovali a ten zápas jsme už bohužel nedokázali nějak zvrátit.

Vít Záhejský se proti Hradci Králové prosadil dvěma góly