Ve šlágru 19. kola dorost podlehl Slavii, přesto dál suverénně vede skupinu A

By   19. 11. 2023

Poprvé jim karlovarští dali osm, podruhé sedm branek, ale do třetice jim výhra nevyšla a Slavia si tentokrát z Varů odvezla všechny body a posunula se na druhé místo za Energii. Nicméně domácí mají postup do play off již zajištěný. V tabulce skupina A je Energie první a před Slavií má náskok šest bodů. 

Zápas začal pro Energii početní výhodou, ve které Poizl mohl otevřít skóre. Po vypršení trestu hosté poprvé udeřili a otevřeli skóre zápasu. Oba celky hrály rychlý hokej a rušné momenty se střídaly před oběma brankáři. Domácí se nemohli prosadit a tak udeřila Slavia podruhé, kdy se přesnou střelou pod horní tyč trefil Tichý.

Druhou třetinu začali aktivně hosté, ale zbytečnými fauly nabídli karlovarským početní výhody. Těm se v nich v tomto zápase nedařilo a ke skórování si jimi nepomohli. Hosté ve vyrovnané hře byli lepší měli víc šancí a proto nebylo překvapením, že své vedení navýšili Tittlem. Až za tohoto stavu se brankové prosadili domácí, když Poizl důrazně zakončil mezi betony slávistického brankáře.

Třetí třetina nabídla vyrovnaný hokej s dramatickými momenty před oběma brankami, ale jak karlovarští Blažek, Poizl, nebo Dyk, tak i Holejšovský se Šámalem na straně Slavie šance nevyužili. Gól nepřinesla ani hra bez brankáře, a tak Slavia je prvním týmem, který vyhrál v KV Areně.

Extraliga dorostu

19. kolo – 18. listopadu

HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 30:41 Poizl (Tomek; 5/5) – 03:37 Tittl (Egart, Pšenička; 5/5), 10:28 Tichý (Holejšovský, Egart; 5/5), 30:17 Tittl (Huk, Tichý; 5/5). 

HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec – Kubizniak, Kubík, Čermák, Dyk, Jílek, Bednář – Kváš, Wardas, Poizl, Slavík, Habla, Kyncl, Vaníček, Tomek, Blažek.

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře. První třetinu jsme byli úplně bez pohybu. Poté se to sice trochu zlepšilo, nicméně jsme byli úplně jaloví v koncovce, když jsme se tlačili do brány. Škoda je toho, že výborný výkon gólmana nebyl podpořen průměrnou hrou hráčů v poli. Výsledek patří zaslouženě na stranu Slavie, které gratuluji ke třem bodů a k postupu do první pětky.