Junioři v Boleslavi získali bod a souhra výsledků v jiných zápasech jim nakonec k jistotě play off stačí

By   30. 11. 2023

V předposledním kole základní části juniorské extraligy zavítali karlovarští na led Mladé Boleslavi, která také usilovala o postup do vyšší nadstavbové části, kde se bude hrát o konečné umístění pro boje v play off. Hosté třikrát vedli, ale domácí tři minuty před koncem vyrovnali a v nájezdech si pak připsali bod navíc, který jim dal naději postupu. I jeden získaný bod ale Západočechům stačí. Ať by se totiž poslední kolo vyvinulo jakkoli, v minitabulce se Spartou, případně i Boleslaví a Hradcem by neklesli pod čtvrté místo, které zajišťuje vrchní nadstavbu.

Bruslaři potřebovali nutně zvítězit, aby se přiblížili k postupu. Vstup do utkání ale lépe zvládli hosté, kteří skórovali hned ze své první akce. Bruslaři sice byli v první periodě střelecky aktivnější, ani jedna z patnácti střel za Psohlavcovými zády neskončila.

V prostřední části to ale domácím již vyšlo hned ve 21. minutě, ovšem odpověď Energie byla poměrně rychlá. Za vyhození kotouče z ledové plochy dostali domácí dvouminutový trest a za tento přestupek je potrestal Galnor. Také hosté ale nabídli Bruslařům přesilovku a ani tentokrát vyloučený hráč na trestné lavici nestrávil plných 120 sekund.

Karlovarští si vedení vzali zpět i potřetí, když při další početní převaze na startu třetí periody skóroval Adámek. V 55. minutě mladoboleslavský brankář dokázal pokrýt zakončení Váni, vzápětí do něj ale narazil Moravec a puk s oběma hráči nejspíš skončil v brance. Rozhodčí ale karlovarskou trefu neposvětili, což mohl být rozhodující moment. A protože se skóre na straně Energie nenavýšilo, bojovní domácí 57. minutě vyrovnali.

V nastaveném čase i přes některé dobré šance obou soupeřů gól nepadl, a tak musely na řadu přijít samostatné nájezdy. Polák se Záhejským na obou stranách vlnili sítě po bekhendových blafácích, z Bruslařů ale uspěl ještě jeden nájezdník. Druhý bod jim totiž vystřelil Hurt

Pavel Arnošt: „Myslím si, že to bylo velmi kvalitní utkání. Náš tým ho odpracoval velice dobře i přes problémy se sestavou. V průběhu utkání se nám totiž zranili dva obránci a dohrávali jsme to na čtyři beky. Ceníme si i bodu, ale myslím si, že zápas jsme ztratili neuznaným gólem ze závěru. Pak jsme se dostatečně nekoncentrovali a dostali vyrovnávací gól. Nájezdy se nám pak nepovedly. Přesto si myslím, že to bylo kvalitní utkání.“

DHL Extraliga juniorů

27. kolo – 30. listopadu

BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 4:3 sn (0:1, 2:1, 1:1 – 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Hurt (Gardoň, Moravec), 38. Křepelka (Půček), 57. Gardoň (Malínek, Moravec), rozh. náj. Hurt – 2. Steklý (Čihař), 26. Galnor (Dorot, Varvařovský), 42. Adámek (Vogel, Bulka).

HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec – Bulka, Beran, Postl, Dorot (C), Zolnaj (A), Vogel – Šlechta, M. Váňa, Varvařovský (A) – Pastor, Adámek, Galnor – Čihař, Záhejský, Steklý – Zeman, Novotný, V. Váňa – Šilhan