Dorost udolal Hradec a předvedl přestřelku s Boleslaví

By   06. 02. 2024

Dva domácí zápasy odehráli dorostenci v extralize a každý měl zcela jiný průběh. V tom pátečním se střetl s  mladíky z Hradce Králové a po celý průběh tohoto duelu měli před svým soupeřem výsledkově těsný náskok, který dokázali udržet až do konce. Naopak v sobotu se karlovarským nevydařil vstup do zápasu s Mladou Boleslaví, když v první třetině prohrávali 0:3. Zápas nakonec přinesla celkem třináct gólů. Ten poslední nakonec rozhodl o tom, že si Středočeši odvezli dva body.

Extraliga dorostu – O pořadí v play off

11. kolo – 2. února

V první třetině byli k vidění v jejím úvodu dva slepené góly, které dělilo třicet vteřin. Nejprve se prosadili Východočeši, poté po vhazování ve středovém kruhu, se domácí dostali do šance, kterou ještě nevyužili, ale hned po vhazování po levé ruce brankáře Hradce se prosadil Wardas. V šesté minutě jedovatou střelu na karlovarskou branku poslal Forejtek, ovšem do vedení Energii poslav polovině třetiny Blažek, který zakončil povedenou individuální akci. Po několika šancích na obou stranách tato třetina tak skončila za stavu 2:1. Vyrovnaný hokej pokračoval i v prostřední dvacetiminutovce, kdy nebezpečno bylo před oběma brankáři, kteří ale byli pozorní. Ve 33. minutě opět předvedl Blažek svoji šikovnost. Vyhnul se soupeři, který mu chtěl kleknout do střely a před brankou chladnokrevně poslal puk pod víko. Ko konce této části přišel ještě jeden zápis do statistiky zápasu. Povedlo se to hradeckému Páleníkovi, který 18 vteřin před koncem třetiny snížil. Třetí třetina by se dala shrnout takto. Na straně domácích se mohli střelecky prosadit na straně domácích Slavík, Wardas, nebo Kincl, u hradeckého týmu byli v největších šancích Vítek, Hornych, Koklar, nebo Hendrych. Tečku za zápasem tak udělal střelec zápasu Blažek, který trefil prázdnou branku hostů.

HC Energie Karlovy Vary – Mountfield HK 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 04:54 Wardas (Slavík; 5/5), 10:10 Blažek (Sedláček, Gombár; 5/5), 32:55 Blažek (Kůrka; 5/5), 59:34 Blažek (Sedláček; 5/5) – 04:24 Páleník (Studnický; 5/5), 39:42 Páleník (Koklar, Forejtek; 4/5).

HC Energie Karlovy Vary: Kašpar – Čermák, Dyk, Gombár, Kůrka, Bauer, Postl – Kyncl, Blažek, Wardas, Šilhan, Poizl, Slavík, Michalov, Sedláček, Žalud.
Mountfield HK: Záruba – Pavlík, Vencl, Pánek, Wališ, Janeček, Studnický, Forejtek – Páleník, Koklar, Vítek, Šichan, Hornych, Klíma, Hendrych, Frolík, Vondruška.

12. kolo – 3. února

Hosté nastoupili do zápasu velmi aktivně a hlavně byli důrazní a přesní v koncovce, když ve 13.minutě již vedli o tři branky. Domácí byli nástupem hostů zaskočeni, nicméně se úplně z nepovedeného začátku nezlomili a podařilo se jim do konce první části snížit. Druhá třetina již patřila výsledkově Energii. Její hráči povzbuzeni gólem z první části měli do ní dobrý vstup a snížili na rozdíl branky. Hosté ale dokázali několikrát nebezpečně zahrozit, na Psohlavce si však nepřišli. Karlovarští nepodávali ideální výkon, nicméně se jim podařilo vyrovnat. Třetí třetinu začala Boleslav v početní výhodě, jenže její hráči podcenili vyhozený puk domácími, který dojel Blažek a svůj brejk proměnil ve vedoucí branku. Mohli by se zdát, že inkasovaná branka s hosty otřese, ale ti se ze stavu, který se obrátil proti nim, dokázali vzpamatovat a nejenom že vyrovnali, ale dokázali výsledek zase překlopit na svoji stranu. V těchto chvílích se ukázala morálka u obou týmů. Karlovarští přidali a vyrovnali, ovšem ne na dlouho a hosté si vedení zase vzali zpět. V 59. minutě si šel odpykat trest hostující Kurka, v tom samém čase odvolala Energie z brány jejich gólmana a na led šla tak v šesti proti čtyřem. V čase 58:49 tak energetici slavili srovnání skóre. Od modré po pár přihrávkách čistě zakončil do sítě Wardas. V prodloužení pak rozhodla přesilovka hostů. Dva body pro svůj tým vystřelil Beran, kterému se podařilo vymíchat karlovarského gólmana a zakončit tak do prázdné branky.

HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 6:7 v prodl. (1:3, 2:0, 3:3 – 0:1)

Branky a nahrávky: 16:49 Wardas (Kyncl, Dyk; 5/5), 20:35 Kyncl (Wardas, Dyk; 5/4), 35:48 Postl (Wardas, Kyncl; 5/5), 41:11 Blažek (Kůrka; 4/5), 52:07 Sedláček (Poizl, Kůrka; 5/5), 58:49 Wardas (Kůrka, Blažek; 5/4) – 04:02 Matějka (Vasiak, Kurka; 5/5), 12:57 Kurka (Šilhavý; 5/5), 13:23 Kristek (Matějka, Vasiak; 5/5), 47:25 Beran (Kristek, Václavík; 5/5), 49:15 Kurka (Václavík; 5/5), 55:57 Churáček (Matějka, Beran; 5/5), 64:45 Beran (Kristek, Matějka; 4/3).

HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec – F. Čermák, Dyk, Gombár, Kůrka, Bauer, Postl – Kyncl, Blažek, Wardas, Šilhan, Poizl, Slavík, Michalov, Sedláček, Žalud.
BK Mladá Boleslav: Sklenička – Hájek, Šilhavý, T. Čermák, Hora, Piskač – Kristek, Beran, Kurka, Matějka, Vasiak, Václavík, Churáček, Hrouda.

Extraliga dorostu. Momentka před Mladoboleslavskou brankou