Devítka dvakrát zdolala Jihlavu a postoupila do čtvrtfinále

By   16. 03. 2024

Dva zápasy, dvě velmi těsné výhry a postup do čtvrtfinále play off devátých tříd zvládli karlovarští hráči. Ve středu nastoupila Energie na ledě týmu z Vysočiny, dnes sehráli oba soupeři druhý zápas.

V prvním zápase měli lepší začátek žáci z Jihlavy, když vedli dvakrát o dvě branky, 2.0 a 3:1, ale karlovarští prokázali velkou bojovnost, když dokázali dovést duel do prodloužení, ve kterém rozhodl v 67. minutě Suchý. Serie hraná na dva vítězné zápasy pokračovala v sobotu v KV Areně. I tentokrát měli lepší vstup do zápasu hosté, kteří donutili Energii třikrát faulovat, jenže ani jednu výhodu Dukla nevyužila díky obětavosti bránících hráčů a výborných zákroků Kadouna. Jakmile karlovarští srovnali počet hráčů získávali mírnou herní převahu, kterou dokázali během 37 vteřin využít ke vstřelení dvou branek. Nejprve se z blízka dorážkou prosadil Břečka a po něm zakončil pěknou kombinaci Suchý. Po zbytek zápasu se hrál vyrovnaný zápas až do posledních minut. Hosté v polovině třetí třetiny snížili a dali tak utkání ještě větší dramatičnosti, ale víc jim už domácí nedovolili a po dvou těsných výhrách slavili postup.

Extraliga 9. tříd – osmifinále play off

12. března – 1. utkání

HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary 3:4 po prodloužení (1:0, 1:1, 1:2 – 0:1)
Branky a nahrávky: 20. Anděl (Novák), 26. Pospíšil (Novák, Anděl), 41. Novák (Hobza, Klíma) – 27. Suja, 43. Staněk (Gombár), 49. Horáček (Vaňourek), 67. Suchý (Kyncl).

16. března – 2. utkání

HC Energie Karlovy Vary – HC Dukla Jihlava 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Břečka (Zeus, Vaňourek), 14. Suchý (Hanson) – 48. Amcha (Pospíšil)

HC Energie Karlovy Vary: O. Kadoun (M. Hostek) — E. Křivánek, A. Zimmermann, S. Zeus, V. Horáček, J. Postl, M. Kubík — J. Suchý, S. Barda, J. Staněk, T. Suja, M. Vaňourek, T. Hanson, J. Hruška, L. Gerstner, A. Břečka

HC Dukla Jihlava: M. Morava — M. Tomica, Š. Vlček, V. Pospíšil, M. Trupl, D. Pokorný, J. Šimek — T. Javorský, Š. Amcha, D. Hrůza, M. Hobza, J. Matoušek, A. Anděl, M. Novák, F. Klíma, D. Matulka