Blažek třemi góly ve třetí třetině rozhodl první zápas čtvrtfinále s Vítkovicemi

By   18. 03. 2024

První do programu čtvrtfinále zasáhl dorost proti Vítkovicím. Zápas nabídl velmi dramatickou podívanou, především závěrečná třetina byla bohatá na branky. Konec utkání pak patřil domácího Blažkovi, který hosty sestřelil dvěma góly.

Od úvodních vteřim mělo utkání svižné tempo a rušno bylo před oběma brankář, v první gólové příležitosti se ocotli domácí Blažek a po něm Tomek, na druhé straně Mana nebezpečně střílel. V deváté minutě se energetici postarali Vargovi o zábavu, ale vítkovický gólman se nenechal zaskočit, podobně jako Oršulák po akci Svozila. Nejblíže k brance měl Pelikán, který od modré cinkl o tyčku vítkovické branky. V poslední minutě šli Vítkovičtí do čtyř, ale domácím upláchli Nazad a Svozil a Nazar který prostřelil Oršuláka.

Početní převahu energetici využili v úvodu druhé části, Než se hosté spamatovali za 41 vteřin karlovarská střídačka bouřila znovu, před brankou se nejlépe zorientovat Kváš. Hosté kontrovali zásluhou Daňka, který důrazem dostal do branky – 2:2. Vedení mohl Energii vrátit Poizl, jeho střela z mezikruží přeletěla kousek za brankou. Vyrovnání sebralo domácím aktivitu a znervozněli, čehož využil Drábek.V poslední minutě druhé části měl na vítkovického gólmana spadeno Viktor Wardas, jeho útočné choutky však stopli hráči před brankou.

Do třetí části domácí vstoupili velmi aktivně a přineslo jim to vyrovnání Od modré pálil Dyk a odražený puk od brankáře za jeho záda poslal Blažek, který se stal hrdinou této části, protože přidal ještě další dvě branky a čistým hattrickem zařídil výhru Energie. Jenže než se stak stalo, hosté se ještě jednou prosadili a opět se ujali vedení. Na branku Kisza mohl navázat další ostravský útečník, ale neproměnil a pak už přišel na řadu Blažek. V čase 54:05 karlovarský útočník vypálil na bližší tyčku a vyrovnal. Obrat pak dokonal 50 vteřin před koncem třetí třetiny.

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary):

Prvních čtyřicet minut jsme nehráli vůbec nic. Neměli jsme obětavost. Neměli jsme rychlost a napadání. Prostě to bylo takové mdlé, ale ve třetí třetině tam bylo trošičku probuzení. Myslím si, že to zase začalo vypadat a jsem rád, že jsme ten těžký zápas byli schopni dotáhnout do vítězného konce a nebude to zase nic jiného než dřina v dalším zápase.

Jan Vavrečka (HC Vítkovice Ridera):

Myslím si, že z naší strany jsme odehráli dobré utkání. Dobře jsme bruslili. vždy jsme vedli o gól. Bohužel jsme nebyli schopni udržet trochu déle tu výhodu jednoho gólu. Myslím si, že v závěru vyhrál šťastnější tým. My jsme měli ve druhé třetině dva nájezdy, z nichž jsme nedali gól. Takže pořád platí, nedáš, dostaneš.

Extraliga dorostu

Čtvrtfinále – 1. zápas

HC Energie Karlovy Vary – HC Vítkovice Ridera 5:4 (0:1, 2:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 21:28 Wardas (Dyk; 5/4), 22:09 Kváš (Sedláček, Kyncl; 5/5), 44:45 Blažek (Dyk; 5/5), 54:05 Blažek (Dyk; 5/5), 59:10 Blažek (Kůrka; 5/5) – 19:43 Nazad (Fasner; 4/5), 24:28 Daněk (Mareš, Kisza; 5/5), 30:45 Drábek (Zachariasz; 5/5), 50:11 Kisza (Man, Svozil; 5/5).

HC Energie Karlovy Vary: Oršulák – Čermák, Dyk, Pelikán, Kůrka, Vrzal, Gombár – Kyncl, Blažek, Šilhan, Kváš, Sedláček, Wardas, Poizl, Slavík, Tomek.

HC VÍTKOVICE RIDERA: Varga – Fojtík, Szarowski, Zatloukal, Lyčka, Kisza, Vítek, Drábek – Man, Mareš, Rončka, Nazad, Fasner, Svozil, Daněk, Douda, Zachariasz, Hofman.

Rozhodující moment prvního zápasu s Vítkovicemi. Puk vystřelený Blažkem končí v síti hostů.