S Mladou Boleslaví junioři první čtvrtfinále zvládli a ujali se vedení

By   18. 03. 2024

Čtrnáct dní čekali karlovarští na svůj první zápas v play off DHL Extraligy juniorů, které zvládli díky dobře odehraných prvních dvou třetin.

Nástup do zápasu měli domácí doslova raketový a Čihařem otevřeli skóre zápasu již po 118 vteřinách. Zaskočení hosté byli rádi, že druhým gólem neskončila další šance domácích. Úvodní tlak přibrzdilo vyloučení Dorota a nejnebezpečnější šanci měl Zvagulis. I karlovarští si zahráli v početní výhodě, ale nahození Adámka, nebo střela Bulky, ke gólu nevedly. Největší šanci k navýšení měl krátce před koncem třetiny Váňa, jehož střelu Hora reflektivně vytěsnil mimo branku.

I začátek prostřední části vyšel lépe karlovarským, kdy nahození Šlechty šikovně tečoval Varvařovský. Po nekompletních přesilovkách na obou stranách se hra odvíjela především ve středním pásmu s minimem šancí před oběma brankami. Až v závěru třetiny se odehrály brankou zavánějící situace, ve kterých oba brankáři byli pozorní.

I začátek třetího dějství byl pro domácí úspěšný, ale je potřeba podotknout, že zásluhou mladoboleslavského Čecha, který nešťastně poslal puk za záda Hory. Tento smolný moment ale joky hosty nakopl a začali být aktivní a více se tlačili do ofenzívy. Na začátku 46. minuty hosté dobře zakombinovali, kdy Hradec našel volného Hrušku, který střelou nad lapačku Ebestreita snížil. Hosté ještě více ožili a do dalších šancí se postupně dostali Křepelka, nebo Hurt, ale karlovarský brankář dobře zasáhl. Asi největší šanci snížit měl v padesáté druhé minutě Hradec, lapačka domácí brankáře byla rychlá a zabránila puku do sítě. Rozuzlení přinesl Záhejský, který drzým švihnutím Michiganu trefil mezeru nad levým ramenem Hory a dal výsledku konečnou podobu a Energii první bod do serie.

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary): Myslím si, že po patnácti dnech čekání na utkání jsme chtěli vstoupit do série vítězně. Dobrým vstupem do utkání jsme šli do vedení, pak jsme přidali další branku a šťastným gólem na 3:0 to vypadalo, že ten zápas bude daleko klidnější. Nicméně soupeř předvedl kvalitní hru a dali pak jednu branku a měli chvilku navrch, pak jsme trochu kontrolovali hru a dovedli jsme zápas do vítězného konce, ale ještě to bude těžká série.

Marek Melenovský (BK Mladá Boleslav): Zápas se mi nehodnotí jednoduše, protože jsme do něho vstoupili špatně a od toho se odrazila celá naše hra. Ten zápas plynul, my jsme byli trochu schopnější ve třetí třetině, ale bohužel dost jednoduchýma brankama jsme soupeře vraceli zpět do zápasu. Jsme zase na začátku, musíme jít krůček po krůčku a ta série může být klidně dlouhá.

DHL Extraliga juniorů

Čtvrtfinále – 1. zápas

HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 01:58 Čihař (Steklý; 5/5), 22:52 Varvařovský (Šlechta, Bulka; 5/5), 42:22 Adámek (5/5), 58:06 Záhejský (5/5) – 45:11 Hruška (Hradec, Moravec; 5/5).

HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit – Anton, Zolnaj, Bulka, Postl, Beran, Vogel, Dorot – Novotný, Galnor, Pastor, Šlechta, Čihař, Šmajda, Zeman, Steklý, Záhejský, Varvařovský, Váňa, Adámek.

BK Mladá Boleslav: Hora – Čech, Křepelka, Vlasák, Hrouda, Průšek, Němec, Moravec, Sypecký – Malínek, Kučera, Vojáček, Teplý, Šindelář, Šachl, Zvagulis, Hruška, Hurt, Gardoň, Hradec.

Brankář Adam Ebenstreit byl oporou Energie v první zápase čtvrtfinále s Mladou Boleslaví