Dorost čtyřmi góly ve druhé třetině rozhodl o druhé výhře a vedení v serii dva nula

By   19. 03. 2024

Dorost si v odpoledním zápase dnešního programu přesvědčivě poradil s Vítkovicemi, večer potom junioři zvládli druhé utkání čtvrtfinále s bruslaři z Mladé Boleslavi a oba týmy vedou dva nula na zápasy. Serie pokračují na ledu soupeře v pátek a případně čtvrtými zápasy v sobotu.

V úterním zápase měli domácí dorostenci daleko lepší vstup do zápasu než v pondělí a svého protivníka svírali v jeho obraném pásmu. Hned v první minutě musel vítkovický brankář řešit dvě šance energetiků, ale s tou třetí si již neporadil. Energie dál tlačila na „pilu“ a odměnou jí byl druhý gól z hokejky Tomka. Až po této brance dali hosté o sobě vědět, Oršulák byl pozorný. Přesto musel v závěru třetiny kapitulovat. Ofenzivní pojetí hokeje pokračovalo i ve druhé třetině a ačkoliv to podle skóre tak úplně nevypadá, tak oba týmy měly poměrně dost nebezpečných šancí. Vítkovičtí si své hostitele hodně hlídají a z napadání přihrávek těžili poměrně časté výpady ke karlovarské brance. Svůj tým také hodně podržel vítkovický brankář Varga, přesto se musel ve čtyřech případech sklonit před střeleckým umem karlovarských. Malou naději dal hostům Mareš ve druhé minutě třetí třetiny, kteří po snížení hýřili aktivitou, ale ze svých šancí nic nevytěžili a když ve 49. minutě zakončila Energie rychlý protiútok šestou brankou, bylo o vítězi zápasu jasno.

Extraliga dorostu – play off

Čtvrtfinále – 2. zápas

HC Energie Karlovy Vary – HC Vítkovice Ridera 8:3 (2:1, 4:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 03:10 Slavík (Šilhan, Wardas; 5/5), 08:07 Tomek (Gombár, Blažek; 5/5), 24:59 Kváš (Blažek; 5/5), 30:40 Kváš (Dyk, Pelikán; 5/5), 35:25 Blažek (Čermák, Poizl; 5/5), 38:13 Dyk (Wardas; 5/4), 47:46 Poizl (Tomek, Kyncl; 5/5), 59:43 Poizl (Kváš, Slavík; 5/4) – 17:25 Drábek (Hofman, Zachariasz; 5/5), 41:49 Mareš (Fasner, Fojtík; 5/5), 54:16 Daněk (Mareš, Fasner; 5/5). 

HC Energie Karlovy Vary: Oršulák (Psohlavec) – F. Čermák, Dyk (A), Pelikán (C), Kůrka, Gombár, Vrzal – Kváš, D. Sedláček, Wardas (A) – Š. Šilhan, Poizl, L. Slavík – Kyncl, Tomek, V. Blažek.
Trenér: Tomáš Andrys

HC Vítkovice Ridera: Varga (Kubina) – Szarowski, M. Fojtík, Zatloukal, Lyčka, Kisza, A. Drábek, A. Vítek – Fasner, Svozil (A), A. Daněk – Douda (C), Zachariasz, Max. Man – M. Hofman, M. Mareš.
Trenér: Jan Vavrečka
Stav serie: 2:0

Celkem osmkrát se dorost radoval ve druhém čtvrtfinále s Vítkovicemi