Juniorka v Boleslavi vítězná a postupuje do semifinále!

By   22. 03. 2024

Třetí zápasy čtvrtfinálových sérií DHL Extraligy juniorů se dnes odehrály na čtyřech stadionech a jako první tým si postup do semifinále zajistili karlovarští junioři, když zvítězili 3:1 a celou serii v poměru 3:0 na zápasy.

Třetí duel obou soupeřů začali domácí aktivně a měli herní převahu, ovšem do vážnějších šancí se nedostávali a pokud nějaký puk z jejich hokejek zahrozil, Ebenstreit byl pozorný. První vážnější akci předvedli hosté, když Zeman našel mezi kruhy Pastora, jehož rána se zastavila o tyčku domácí branky. V osmé minutě předvedli pohlednou akci Středočeši, brankář Energie s námahou, ale přesto dobře zakročil. Další šanci domácím měl Hurt, když se u pravé tyčky dostal k dorážce Vítkovy střely, branku těsně minul. Otevřít skóre mohl při vyloučení Zemana Zvagilis, jenže Ebenstreita neprostřelil. Na začátku druhé třetiny signalizovali rozhodčí vyloučení domácího hráče, ale na vyloučení nedošlo. Bulka z levého kruhu krosem našel Galnora v pravém kruhu, který střelou na zadní tyč dal první branku zápasu. Domácím tak nic jiného nezbývalo, než ještě více přidat v útočném hokeji, jenže naráželi na dobře organizovanou obranu karlovarských. Herní převaha se bruslařům nakonec vyplatila. Vynutili si faul Pastora a početní výhodu tentokrát využili obráncem Čechem, který prostřelil brankáře Energie. Po vyrovnání se obraz hry moc nezměnil, domácí tlačili, hosté dobře bránili a vyráželi k nebezpečným protiútokům. Jenže nedokázali své akce zakončit, ale stejně tak i domácí. Proto nerozhodný stav byl i po druhé třetině. Třetí díl začali Boleslavští početní výhodou, kterou nevyužili. Důležitý moment třetího dějství se udál na konci 46. minuty, kdy Steklý po objetí branky našel dobře postaveného Galnora, který přesnou ranou k pravé tyčce vrátil hostům vedení. Po vhazování ve středovém kruhu byl vyloučen Novotný a Boleslav měla hned šanci srovnat v početní výhodě, ale tuto výhodu nevyužila. S blížícím se koncem třetí třetiny se domácí stále více tlačili do útoku a stále častěji zaměstnávali obranu Energie, která však hrála velmi dobře organizovaně na čele s brankářem Ebenstreitem. Rozhodující moment přišel šest minut před koncem, Zolnaj z levé strany střílel na domácího brankáře, který střelu vyrazil nad sebe a než se zorientoval, zapadl puk za jeho záda do branky. Naději měli domácí při vyloučení Novotného, ale obětavost karlovarských jim skórovat nedovolila, což znamenalo, že Energie zápas vyhrála a postoupila jako první do semifinále.

DHL Extraliga – čtvrtfinále

3. zápas – 22. března

stav serie 0:3

BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávka: 29. Čech (Hurt, Vlasák) – 22. Galnor (Bulka, Beran), 46. Galnor (Steklý), 55. Zolnaj (Varvařovský)

BK Mladá Boleslav: Forst (D. Hora) – Křepelka, A. Čech, A. Vlasák, Š. Němec, T. Moravec (A), Sypecký, J. Průšek – Gardoň, Malínek, Teplý – Kučera, Hradec (C), Zvagulis – Hurt, Šindelář, Vítek – Hruška, Šachl, Hrouda (A).
Trenér: Marek Melenovský

HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit (Pavlovic) – O. Postl II, Dorot (C), Bulka, M. Beran I, Zolnaj (A), Vogel, Anton – Šlechta, Adámek, Varvařovský (A) – V. Váňa, M. Váňa, Šmajda – Galnor, Čihař, Steklý – Zeman, Pastor, M. Novotný.
Trenér: Pavel Arnošt

Radost juniorů Energie ze vstřeleného gólu Mladé Boleslavi ve 2. čtvrtfinále v KV Areně