I druhé semifinále junioři zvládli a z Třince vezou dvě výhry

By   30. 03. 2024

Skvěle rozehranou semifinálovou serii mají karlovarští v DHL Extralize juniorů. Po páteční výhře se jim podařilo zvítězit i ve druhém duelu a získali tak možnost postoupit do finále, pokud se jim ze tří možností jednou podaří zvítězit.

Domácí začali sobotní zápas aktivně a zatlačili Západočechy do jejich obrany, jenže v koncovce nebyli tak důslední, nebo jejich hráče Šutého, nebo Haase vychytal brankář Ebenstreit. Po přečkání úvodního tlaku zahrozili i karlovarští Záhejským. Velké štěstí měli hosté v polovině třetiny, kdy se objevil před jejich brankářem Mrtka, ale se šancí nenaložil dobře. V dalším průběhu úvodní části mohli se skórem pohnout oba týmy, ovšem bez přesného zakončení. Se šancemi nedobře naložili na straně Třince Šilar, Buják, nebo Pospíšil, na straně Energie Steklý, Galnor, nebo Čihař.

Adam Ebenstreit v začátku druhé třetiny odolal šancím Kozlíka a Šilara. V přesilovce ocelářů měli šance Holinka a Haas. V této části druhé třetiny byl největší oporou karlovarský brankář, když si poradil s tutovkou Blahy nebo Pánka, který měl výbornou šanci na dorážku střely Mikuly, nakonec se jeho dorážka do karlovarské branky nevešla. Hostům se ulevilo při přesilovce ve třicáté třetí minutě mohl dát gól Adámek, al ani on nenašel recept na třineckého brankáře. Ve 35 minutě měl nejprve šanci domácí Bartoš, ale za pár vteřin se již stav měnil. Před domácí brankou se objevil Váňa, kterému puk naservíroval Záhejský a domácí jako první inkasovali. Šance na navýšení vedení měl Novotný, puk skončil ve výstroji brankáře Krále. V závěru třetiny se do akce ještě dostali oba gólmani a stav tak zůstal nezměněn.

I třetí třetina začala velkým tlakem domácích a přes ležícího Ebenstreita na dvakrát nedostal puk do branky Ramik. Na druhé straně se zaskvěl domácí Král po akci Záhejského. Vyrovnat mohli třinečtí v početní výhodě, nevyužili ji. Po oslabení mohli navýšit vedení Bulka s Varvařovským, ale mrzet je to nakonec nemuselo, protože je uklidnil Galnor, dvě minuta a dvanáct vteřin před koncem třetiny, který zakončil přesilovkovou kombinaci Čihaře a Váni. Domácím nezbývalo nic jiného než odvolat brankáře a tento risk potrestal Adámek. V závěru ještě fantoma serie Ebenstreita prostřelil domácí Ramík.

Trenér Energie Pavel Arnošt: „Oba zápasy měly velmi vysokou úroveň. V pátek jsme z počátku měli respekt k soupeři, ale postupně jsme se s hrou srovnali a po té, co se nám podařilo skóre otočit, si myslím, jsme byli o trochu lepším týmem a hru kontrolovali. Dnes to bylo vyrovnané utkání, vedené nejprve z obou stran opatrně, ale postupně se hrál s otevřenější hokej. Velký vliv na průběh měl vstřelený gól. Tým pak od té chvíle hrál velmi soudružně, velmi dobře takticky a obětavě. Velkou oporou byl Ebenstreit. Vedeme dva nula, ale nic není jasné. Třinec je velmi silný tým a poslední krok bude hodně těžký.“

DHL Extraliga juniorů – semifinále

2. zápas – 30. března

HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

HC Oceláři Třinec: J. Král (Heczko) – R. Mrtka, Ošmera, Kurbaka, Volas, A. Horváth, Buják (A), M. Pospíšil – Bartoš, Šilar, Kozlík – Ramik, Haas, Šutý (C) – Gerych, Holinka (A), Cedzo – Mikula, Pánek, Blaha.
Trenér: Mucha.

HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit (Pavlovic) – O. Postl II, Dorot (C), M. Beran I, Bulka, Vogel, Zolnaj (A), Anton – Varvařovský (A), Adámek, Šlechta – Záhejský, M. Váňa, Šmajda – Steklý, Čihař, Galnor – M. Novotný, Pastor, V. Váňa.
Trenér: Arnošt.

Branky a nahrávky: 59. Ramík (Haas) – 35. Váňa (Záhejský), 58. Galnor (Čihař, Váňa), 59. Adámek (Varvařovský)

Vyloučení:2:3, Využití: 0:1, V oslabení: 0:0

Karlovarští před třineckou brankou