Juniorům první semifinále na domácím ledu nevyšlo, Třinci podlehli 1:4

By   03. 04. 2024

Třetí díl semifinálové serie DHL Extraligy juniorů mezi Energií a třineckými Oceláři se odehrál v tréninkové hale KV Areny. V něm byli lepší hráči z „ocelového“ města, kteří jej zvládli především v obranném pásmu. Serie pokračuje ve čtvrtek čtvrtý zápasem od 17,30 hodin.

Zápas začal aktivitou na domácích hokejkách a ta jim přinesla v úvodu první početní výhodu. V ní se snažili karlovarští rychle kombinovat, hosté velmi dobře bránili prostor před brankou a nedovolili prakticky žádnou šanci. Po návratu třineckého hráče na led se hra přelévala z jedné strany na druhou, ovšem bez vážnější šance. V šesté minutě zničeho nic se Třinec ujal vedení. Bartoš skrytou střelou z levé strany těsně nad ledem ke druhé tyči překonal Ebenstreita. A hosté cítili šanci na druhý gól, ale Rumík nedotáhl kličku do úspěšného konce. Třinec začal hrát defenzivní hru, kdy si všichni jeho hráči plnili dané úkoly a prakticky nedovolili domácím vypracovat si vážné šance. A to se jim dařilo i v početních nevýhodách. Početní výhodu měli karlovarští do poloviny zápasu ve třech případech. Velkou šanci zvýšit vedení měl Třinec v polovině zápasu. Nejprve byl vyloučen Záhejský na čtyři minuty a za půl minuty jej následoval Šlechta a Energie se musela bránit ve třech celé dvě minuty. Hosté dlouhé přesilovky nevyužili díky obětavosti bránících trojic i skvělým zásahům Ebenstreita. Když se zdálo, že nevyužití přesilovky hosty srazí byl mylnou nadějí. Karlovarští za vlastní brankou chybovali a nabídli špatnou rozehrávkou šanci Haasovi, který střelou z bekhendu poslal puk pod horní tyčku. A za minutu a půl bylo pro domácí ještě hůř. Gerych přesně zakončil rychlý protiútok. Naději mohl pár vteřin před koncem druhé části dát Energii Váňa, Král se nenechal překvapit. Hosté ve třetí části hru již kontrolovali a šťastnou tečí přidali ještě branku. V závěru sebral čisté konto třineckému brankáři Beran. Domácí ještě zkusili hru bez brankáře, ale stav se již nezměnil.

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary): Samozřejmě jsme zklamaní, že jsme tu sérii dnes nedotáhli do vítězného konce. Kvalita soupeře je ale obrovská. My víme, že se do zítřejšího zápasu zlepšíme a pokusíme se to ukončit zlepšeným výkonem, nasazením, lepší koncentrací a intenzitou v osobních soubojích.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Chtěl bych poděkovat celému týmu, že v semifinále nejsme náhodou. Sérii chceme každopádně vrátit do Třince, i když jsme sem přijeli za stavu 0:2. Obrovský kredit všem maturantům, kteří dnes odmaturovali a pak za týmem dorazili na večerní zápas. Velké poděkování jde i domácím trenérům, že k situaci přistoupili sportovně, hráče nechali odmaturovat, aby mohli večer nastoupit.

DHL Extraliga juniorů – semifinále play off

HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 56:46 Beran (Záhejský, Šmajda; 5/5) – 05:24 Bartoš (Holinka; 5/5), 36:36 Haas (Cedzo, Mrtka; 5/5), 38:16 Gerych (Spěváček, Ošmera; 5/5), 48:46 Cedzo (Ramik, Haas; 5/5).

HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit (Pavlovic) – Dorot (C), Zolnaj (A), Anton, Bulka, O. Postl II, M. Beran I, Vogel – Šmajda, Steklý, Záhejský – Varvařovský (A), M. Novotný, Pastor – Galnor, Čihař, Šlechta – Adámek, Zeman, M. Váňa.
Trenér: Pavel Arnošt

HC Oceláři Třinec: J. Král (Skácel) – M. Pospíšil, Ošmera, A. Horváth, Kurbaka, R. Mrtka, Volas, Andrle – Haas, Mikula, Kozlík – Šilar (A), Ramik, Cedzo – Blaha, Bartoš, Spěváček – Pánek, Holinka (C), Gerych (A).
Trenér: René Mucha

Rozhodčí: Jechoutek, Micka – Belko, Teršíp.   

Matyáš Váňa ve velké šanci, třinecký brankář odolal