Junioři druhý domácí duel semifinále s Třincem opět prohráli, tentokrát 1:3 a o finále tak budou ještě bojovat v sobotu na jeho ledu

By   04. 04. 2024

Hokej je krásný, ale zároveň i krutý, jen záleží na úhlu pohledu, komu v něm přejete. Třinečtí mladíci zvládli odvrátit v KV Areně i druhý mečbol Energie a vynutili si pátý rozhodující zápas. 

 

Koncem první třetiny se do velmi dobré šance dostal domácí Adámek, ale lapačka gólmana Třince byla velmi rychlá. Ve čtvrté minutě se natlačil před Krále Čihař, ale jeho střele bekhnedem šla nad branku hostů. kromě těchto dvou šancí diváci neviděli dále nic zajímavého až do přesilovky hostů, na jejímž konci měli třinečtí dvě dobré střely, které však minuly Ebensteitovu svatini. V dalších minutách první třetiny víc zajímavého k vidění nebylo. Oba soupeři vědomi si síly protivníka, hráli velmi opatrný hokej .

I ve druhé třetině se obraz hry nezměnil, opatrnost a účelnost převládala nad ofenzivními akcemi. S přibývajícím časem ale hráči pochopili, že bezbrankový stav nic neřeší a postupně se začalo více hrát s tlakem do brankoviště. Ve 28. minutě se hosté usadili v obraně domácích a několika velmi nebezpečnými střelami nebyli daleko od první branky zápasu. Ve třicáté minutě vyrobili hosté velkou chybu ve své obraně a před Králem byli sami dva karlovarští hráči, ale ve finální fázi Záhejskému puk sjel z hokejky a skončil mimo tři tyče. Přesně v polovině zápasu byl vyloučen třinecký Holinka a karlovarští se usadili před brankou a po střele záhejského se puk odrazil od horní tyčky! Smůla pro Energii, štěstí pro oceláře. K brance nevedla ani druhá přeslovka Energie, která ale tolik vzruchu jako ta předcházející nepřinesla. Ve zbytku třetiny se již nic zajímavého neodehrálo.  

 Robin Gerych po nenápadné akci oblafnul tváří v tvář Adama Ebenstreita a na začátku třetí třetiny dal velmi důležitý gól, který určil ráz této části zápasu.  Inkasovaný gól působil na energetiky jako studená sprcha. Konstrukce jejich branky je pak zachránila po střele Holinky. Ve 45 minutě šli domácí po zbytečném faulu Bulky do tří a Holinka přesnou ranou do levého horního rohu zvýšil vedení Třince. Hosté byli na koni a začali kontrolovat dění na ledu. Když pak udělali karlovarští hrubou chybu za vlastní brankou, Haas vedení hostů zvýšil a prakticky rozhodl, že se bude hrát mezi oběma soupeři ještě jeden, rozhodující zápas. Půl minuty před koncem chyboval brankář hostů, který propustil za svá záda ne příliš nebezpečnou střelu Novotného, nicméně o výhru se strachovat oceláři nemuseli. 

 

DHL Extraliga juniorů – semifinále play off

4. zápas – 4. dubna

stav serie 2:2

HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 59:24 Novotný (5/5) – 41:19 Gerych (Spěváček, Holinka; 5/5), 44:56 Holinka (Šilar, Kozlík; 5/3), 56:02 Haas (Ramik, Cedzo; 5/5). Rozhodčí: Sýkora, Zeliska – Klouček, Pěkný. Diváci: 235. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 0:3, 1:3.

HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit (Pavlovic) – Dorot (C), Zolnaj (A), Anton, Bulka, O. Postl II, M. Beran I, Vogel – Záhejský, Steklý, Zeman – Šlechta, M. Novotný, Varvařovský (A) – Čihař, Šmajda, Galnor – M. Váňa, V. Váňa, Adámek.

Trenér: Pavel Arnošt

HC Oceláři Třinec: J. Král (Skácel) – Andrle, A. Horváth, Ošmera, Kurbaka, R. Mrtka, Volas – Haas, Mikula, Kozlík – Šilar (A), Ramik, Cedzo – Blaha, Bartoš, Spěváček – Pánek, Holinka (C), Gerych (A).

Trenér: René Mucha

Rozhodčí: Sýkora, Zeliska – Klouček, Pěkný. 

Junioři ve čtvrtém zápase semifinále marně dobývali třineckou branku.