Mládežnické kategorie zakončily první část přípravy na nadcházející hokejovou sezonu.

By   30. 06. 2022

Přiblížily se hlavní letní prázdninové dny a zároveň se všem mládežnickým kategoriím přiblížil konec první části přípravy na novou sezon.

Václav Eismann se svými svěřenci v přípravě na novou sezonu

 

Junioři:

S přípravou tým Václava Eismanna začal již 25. dubna a to kvůli tomu, že v nadcházejícím ročníku se bude v juniorské extralize hrát 52 kol a ELJ bude začínat již 2. září. Celá dvouměsíční příprava obsáhla všechny možné způsoby, které nabízí prostředí KV Areny, ale i přilehlých sportovních míst v jejím okolí. Třikrát v týdnu byla tzv. letní příprava proložena tréninky na ledě tréninkové plochy KV Areny. Využity byly posilovny i tělocvična u atletického stadionu a stadion samotný. Hráči tak měli velmi pestrý tréninkový program, proložený přípravným zápasem s Chomutovem.

Dorost U17:

I druhá nejprestižnější mládežnická kategorie dorost U17 si zahrál zápas proti Chomutovu. Trenérský tým kolem Tomáše Andryse připravil podobný tréninkový plán, jaký měli junioři. Využity byly stejné prostory, jaké měli k dispozici junioři. S přípravou začal dorost U17 začátkem května, protože nejvyšší dorostenecká soutěž začne 15.září.

 

Dorost U16:

O soutěž níže bude své zápasy hrát dorost B (U16), kterého čeká pěkně náročná soutěž. Proto příprava této kategorie je téměř totožná s přípravou extraligového dorostu. Trenéři se zaměřili na zvyšování fyzické kondice hráčů, ale i zlepšování herních dovedností  jednotlivců na ledě. A bude to potřeba, protože do této soutěže sestoupilo díky zredukování počtu týmu v ELD několik velmi kvalitních klubů. Na druhou stranu to hráčům, kteří si ještě svým věkem, nebo výkonností nevybojovali místo v kádru U17, jim tato soutěž může velmi pomoci k překonání přechodu ze žáků do této dvou ročníkové věkové kategorie.

Dorostenci U16 nabírají sílu v posilovně.

 

Žákovské kategorie:

U15 (9. Třída)

Nově vzniklá kategorie žáků by měla být výrazným přestupním výkonnostním článkem mezi žáky a dorostem. Tuto soutěž budou moci hrát jen kluby, které splní kritéria stanovená hokejovým svazem. Jedná se především o obsazení dalších čtyř žákovských kategorií od 8. třídy po 5. třídu s určeným minimálním počtem hráčů. Karlovarskou „devítku“ povede zkušený trenér Tomáš Mariška, který v posledních  byl asistentem u extraligového A-mužstva Energie a ještě před tím byl hlavním trenérem karlovarských juniorů. V letní přípravě se tým scházel 5x týdně a kromě tréninků na suchu, měl zařazeny tři tréninky na ledu.

U14 – U11 (8. – 5.třída)

Ledovou plochu využívaly další žákovské kategorie.  Mezi žáky byla nově zařazena kategorie U11 (5.třída). Hráči ručníku 2011 budou hrát již klasický hokejový zápas. Do letošní sezony byla 5. třída brána jako přípravková a její zápas trval 3×21 minut hrubého času s letmým střídáním hráčů po 60 vteřinách.