Mládežnické kategorie zahájili závěrečnou část přípravy na nadcházející sezonu

By   08. 08. 2022

Od konce července se postupně zapojovaly do finální přípravy na nadcházející sezonu mládežnické kategorie. Jako první vyjeli na led tréninkové haly KV Areny junioři a postupně je následovaly mladší kategorie. V tomto týdnu vyjedou na led i ti nejmladší z přípravky.

Nejstarší mládežnické týmy mají kromě několika dní na ledu i první přípravné zápasy. Nejvíce napilno mají junioři, kteří do ostrých zápasů vkročí hned na začátku září, kdy již druhého a poté třetího hostí východočeské Pardubice a Hradec Králové. Tým trenéra Václava Eismanna má tak velmi napilno, aby se jeho svěřenci na start juniorské extraligy připravili co nejlépe.

Dorost na Božím Daru

I dorost má přípravu v plném proudu. Po pětidenním soustředění na Božím Daru se přesunul do KV Areny a po týdenním pobytu na ledě odcestoval do Třince. Na prestižním mezinárodním turnaji President cup si vedl parádně a ve finále si poradil lotyšskou Rigou 3:2.

HC Energie Karlovy Vary – HS Riga 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky:
 14. Čihař (Holejšovský), 25. Čihař (Postl, Mikeš), 29. Zeman (Pastor) – 10. Dilevka (Auzinš, Ladusans), 23. Kapura (Zaprivoda)

Vítězný tým President cupu 2022 v Třinci HC Energie.

Další mladší kategorie se do přípravy na ledě připojovaly postupně, protože jejich soutěže startují v polovině září a na přípravu mají poměrně delší čas než elitní extraligové týmy juniorů a dorostu. Žáci si tak mohli se svými nejbližšími užít polovinu letošních letních prázdnin, které jim kromě školních starostí, skoro skončily.

Děti kategorie U9 na ploše tréninkové haly