I druhé západočeské derby pro dorost Škody, z Prahy pak přivezla Energie bod z ledu Sparty

By   27. 10. 2022

Vít Zahejský v západočeské derby v kategorii dorostu Energie vs. Škoda Plzeň zvyšuje na 2:0

Karlovarští kráčí dosavadním průběhem extraligy dorostu nadmíru úspěšně, ale nad jejich síly je zatím Plzeň, která energetiky dokázala jako jediná porazit v této sezoně. A  Plzni se to povedlo i ve druhém západočeském derby, přestože na ledě KV Areny v polovině zápasu prohrávala 0:2. Nakonec v tomto prestižním, a nutno napsat, že ve velmi kvalitním klání této kategorie, hráči Škody výsledek otočili a zvítězili 4:2.

Extraliga dorostu

11. kolo – 27. října

HC Energie Karlovy Vary – HC Škoda Plzeň 2:4 (0:0, 2:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 25. Šilhan (Postl, Váňa), 26. Zahejský (Wardas) – 30. Benák (TS), 38. Titlbach (Beran, Skala.), 49. Makovec (Pittr, Slačík), 57. Pittr (Makovec)

Zápas byl vyrovnaný od první minuty se šancemi na obou stranách, ale první gól vstřelili domácí  a když za minutu přidali druhý gól Zahejským, měli derby dobře rozehrané. Jenže hosté jsou velmi silným protivníkem a nejprve dokázali Benákem z trestného střílení snížit a krátce před druhou přestávkou vyrovnat. I třetí dějství přineslo řadu šancí na obou stranách, ale přesnější byli plzeňští, kteří dali dva góly a po zásluze si odvezli všechny body, protože byli v zakončení přesnější a důraznější.

Plzeňský Benák střílí branku v západočeském derby z trestného střílení a Plzeň nakonec vyhrála 4:2

 

12. kolo – 29. října

HC Sparta Praha – HC Energie Karlovy Vary 3:2 v prodloužení (2:0, 0:0, 0:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Netušil (Žemlička, Nestrašil), 6. Nestrašil (Netušil), 63. Hrubý (Poláček) – 47. Čihař, 53. Zeman (Čihař, Galnor).

Po západočeském derby vyrazili k venkovnímu utkání na led Sparty. I když energetici měli nad svými soupeři většinu času navrch, tak gólově se dařilo pražským mladíkům. Ti hned v úvodu zápasu dvakrát v krátkém úseku udeřili. Po zbytek zápasu měli hosté střeleckou převahu bez potřebného zakončení až závěru zápasu, kdy srovnali skóre a zařídili si tak prodloužení. V něm byli úspěšnější domácí a bod navíc tak zůstal v Praze.