Domácí problémy juniorů s posledními dvěma týmy, přesto drží náskok v čele soutěže

By   29. 10. 2022

Olomouc a Zlín, jsou dva týmy, které před víkendovými dvěma koly byly na konci tabulky a měly být outsidery na ledě KV Areny, ale mládežnický hokej přináší poměrně často překvapivé zvraty a tyto zápasy to potvrdily. V pátek otáčeli domácí vývoj zápasu, v sobotu naopak v závěru náskok ztratili. Karlovarští tak získali tři body a přestože se čekal větší bodový zisk, dále drží náskok tří bodů před druhou Jihlavou, která na druhém místě vystřídala Vítkovice.

17. kolo – 28. října

HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc 5:4 v prodloužení (2:2, 0:1, 2:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Šmíd (Šlechta), 19. Šlechta (Bulka, Adámek), 43. Krajčík, 54. Šlechta (Krajčík, Menc), 64. Dorot – 4. Tomeček (Kuchta, Matašovský), 19. Pigl (Hradil, Groch), 24. Kočí (Hradil), 52. Tomeček (Kuchta, Drábek)

Proti poslednímu tabulky juniorské DHL extraligy lídr soutěže nepodal optimální výkon, ale zaslouží pochvalu za bojovnost a vůli zápas dotáhnout do vítězného konce. Hosté 4x vedli, karlovarští vždy dokázali srovnat. Rozhodlo prodloužení a akce hostů, kdy v samostatném nájezdu neuspěli a v okamžitém protiútoku extra bod zařídil pro Energii Dorot.

Zlín otevírá skóre zápasu v K. Varech

 

18. kolo – 29. října

HC Energie Karlovy Vary – PSG Berani Zlín 4:5 v prodloužení (0:1, 1:1, 3:2 – 0:1

Branky a nahrávky: 40. Sapoušek, 52. Šmajda (Tůma, Dorot), 53. Váňa (Bulka), 54. Sapoušek (Tůma) – 20. Laciga (Dědek, Marek), 40. Čechmánek (Zavřel, Chludil), 57. Heš (Pilát, Špaňhel), 59. Čechmánek (Zavřel, Nábělek), 61. Šišák (Chludil, Heš)

Robin Sapoušek v oslabení zvyšuje na 4:2 nad Zlínem

I sobotní zápas zastihl domácí v nedobrém rozpoložení, což Zlín využil k vedení 0:2. Důležitý moment zápasu přišel v poslední vteřině druhé části, ve které Sapoušek snížil. Do třetí třetiny vstoupili domácí velmi aktivně a vývoj dokázali otočit. A když Sapoušek zvýšil v oslabení na 4:2, zdálo se, že je rozhodnuto. Jenže mladí jak dokáží rychle získat, tak i rychle náskok ztratit a Zlín při hře bez brankáře vyrovnal. Rozhodnutí v prodloužení přišlo velmi rychle. Karlovarští špatnou přihrávkou nabídli hostům protiútok, který Šišák využil a dal svému týmu bod navíc.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary)

Z mého pohledu je výsledek spravedlivý, protože jsem měl pocit, že dvě třetiny chtěl náš soupeř utkání dostat na svou stranu víc než my. Za to zaslouží respekt a kredit. My jsme se zvedli ve třetí třetině. Dokázali jsme jít do stavu 4:2, ale pak jak nás obránci v průběhu sezóny drží, tak tam jsme jednou měli chybné poziční postavení u branky na 4:3. A vyrovnávající gól, jsme měli kotouč na holi, bohužel jsme tu situaci nezvládli a soupeř pak byl na koni a vzal si bonusový bod.