Dybal vychytal s Pardubicemi dva body, Sapoušek se loučil s týmem a odchází do zámoří

By   09. 12. 2022

Velmi těžké utkání sehráli karlovarští na svém ledě s Pardubicemi, se kterými nakonec zvítězili až po samostatných nájezdech a připsali si dva body. Je potřeba přiznat, že hosté byli herně lepší, jenže naráželi na zeď jménem Adam Dybal, který potvrdil formu z posledních zápasů. Zapotřebí je také podotknout, že díky dvěma dohrávkám museli karlovarští oproti soupeři odehrát v týdnu dva zápasy, v pondělí proti Plzni a v úterý v Litvínově, což se mohlo na výkonu domácích podepsat. Oto víc je potřeba tým pochválit, že si připsal do tabulky dva body. V dresu Energie se naposledy představil Robin Sapoušek, který je v širší nominaci reprezentační U20 a po MS zůstává v Kanadě.

27. kolo – 9. prosince

HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice 4:3 sn (1:1, 1:0, 1:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Botoš (Váňa), 37. Botoš (Handl), 51. Šmajda (Adámek, Sapoušek), rozh. náj. Handl – 20. Tomas (Štetka, Tvrdík), 48. Tomas (Štetka, Herčík), 54. Herčík (Štetka)

Kapitán karlovarské juniorky Jan Botoš

 

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Získali jsme dva body v utkání, kdy je potřeba sportovně přiznat, že jsme nebyli lepším týmem. Soupeř měl více ze hry a my jsme vítězství získali díky velmi dobrému výkonu brankáře Adama Dybala a bojovností týmu. Tou bojovností jsme se chtěli rozloučit s naším dosavadním ofenzivním lídrem Robinem Sapouškem, který hrál poslední utkání. Jsme moc rádi, že utkání skončilo dvoubodovým vítězstvím. Chceme Robinovi za celý tým poděkovat za pomoc, kterou nám v sezóně poskytl. Já osobně jsem velmi rád, že jsem takového hráče mohl trénovat.