Vlastní gól juniorů proti Hradci

By   23. 09. 2023

Docela zvláštní zápas sehráli karlovarští junioři proti Hradci Králové. Vedli rychle o tři branky, pak ještě o dvě, avšak o náskok přišli vlastní gólem v singalizované  početní výhodě. Výhru si nakonec připsali, ale až v prodloužení, přesto si připsali čtvrtou výhru v řadě.

První třetina přinesla výživnou hokejovou podívanou a nebyla nouze o vstřelené branky. První minuty patřily Energii, kdy hned ve druhé minutě přesní mířil Matyáš Váňa. Neuběhla ani minuta a domácí vedli díky Dorotovi o dva góly a to v úvodu nebylo ze strany energetiků vše, ze středního pásma ujel hostům Záhejský, který čistě zakončil pod víko. Hradečtí ale včas zareagovali a následující dvě branky ve druhé polovině úvodní, trochu bláznivé, třetiny je vrátili do zápasu.

Druhá perioda byla gólově slabší, ale i tak se jako první trefili opět Karlovarští. Energie proměnila přesilovou hru, kdy Galnor, trefil z mezikruží branku Hradce po kombinaci Šlechty a Dorota. Hosté si poté zahráli dvě přesilové hry, ani jednu však neproměnil.

Třetí třetina patřila Východočechům, když dokázali dotáhnout dvougólovou ztrátu na karlovarskou Energii. Lvi proměnili přesilovou hru a z nepřehledné situace se podařilo využít Benešovi, který prostřelil kotouč do sítě. Vyrovnávající branku si karlovarští vstřelili sami, když v signalizované početní výhodě nešťastně poslali puk do vlastní branky.

Nastavené časy Energii v úvodu této sezony jdou, byla to jejich čtvrtá výhra v nastavení. V přesilové hře nakonec propálil hradeckého brankáře Bulka a zařídil domácím bod navíc,.

DHL Extraliga juniorů

10. kolo – 23. září

HC Energie Karlovy Vary – Mountfield HK 5:4 p (3:2, 1:0, 0:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 01:42 M. Váňa (Šilhan; 5/5), 01:57 Dorot (Šmajda, Šlechta; 5/5), 06:35 Záhejský (Steklý; 5/5), 32:16 Galnor (Šlechta, Dorot; 5/4), 64:40 Bulka (Záhejský, Adámek; 4/3) – 10:18 Prášek (Matašovský, Fiala; 5/5), 19:17 Černý (M. Beneš, Hora; 5/5), 41:28 M. Beneš (A. Novotný, M. Beneš; 5/4), 45:47 Pavič (5/5). Rozhodčí: Glanc, Červenka – Belko, Klouček.

Pavel Arnošt (trenér HC Energie Karlovy Vary):Před utkáním jsme se koncentrovali na vítězství, bohužel jsme zápas dotáhli do prodloužení. Ač jsme do něj vstoupili velmi dobře, vedli jsme tři nula, tak jsem inkasovali góly. Nakonec jsme zvítězili. Jsme za to rádi a doufejme, že budeme pokračovat v dalších vítězstvích.

Vít Záhejský se proti Hradci Králové jednou prosadil střelecky