Juniorka sahala v Liberci na plný bodový zisk, ale má jen jeden, přesto je velmi cenný

By   03. 11. 2023

Byli kousek od toho, aby si zopakovali plný bodový zisk z pod Ještědu, který se karlovarským juniorům povedl při první letošní návštěvě. Karlovarští v utkání vedli 0:2 a 2:3, ale domácí dokázali pokaždé vyrovnat, naposledy 33 vteřin před koncem třetí třetiny.

Tým Energie nastoupil na led v Liberci oslaben o reprezentanty do 17.let , kteří hrají v Kanadě, nicméně si vedli velmi dobře na ledě vedoucího týmu Západní skupiny juniorské DHL Extraligy. Do zápasu vstoupili karlovarští dobře, sice v první gólové šanci se ocitl domácí Handl, který před měsícem do Liberce přestoupil právě z Energie, ale Ebenstreit sis jeho šancí poradil. Po rychlé akci a střele Galnora se s dorážkou prosadil novic v karlovarském dresu Novotný, který přišel z Hradce Králové. Po měli domácí několik příležitostí srovnat, ale Ebenstreit byl pozorný.

Na začátku druhé třetiny se Novotný znovu snažil prosadit, ale Hambálek ze své sítě kotouč lovit nemusel. Karlovarští se však gólové radosti dočkali ve dvacáté třetí minutě, kdy ve vlastním oslabení ujeli Šlechta s Varvařovským, který z mezikruží poslal kotouč pod víko – 0:2. Bohužel pro hosty tuto početní výhodu nakonec domácí využili a na dostřel jedné branky dostal Tygry Pekař. Zápas se hrál ve svižném tempu nahoru a dolů a před oběma brankáři bylo živo. Osm sekund před sirénou oznamující konec třetiny se z chumlu před karlovarskou brankou dostal kotouč do mezikruží ke  Galvasovi, který srovnal skóre.

Ve třetí třetině se tak začínalo znovu od začátku. Pobyt v pásmu energetici zužitkovali v čase 43:47, kdy Šlechta, který ač v pádu, stihl kotouč poslat přesně do branky. Před pokusy libereckých mladíků musel vzápětí svou branku hájit Ebenstreit, stejně tak i na druhé straně domácí Hambálek musel být také ve střehu. V posledních minutách se liberečtí mladíci hnali za srovnáním ze všech sil. V čase 58:23 si trenéři Liberce vybrali oddechový čas a v power-play využil v čase 59:27 Plos vyrovnal a poslal zápas do prodloužení. V něm oba gólmani své branky zamkli, takže přišla na řadu nájezdová loterie. V té byli úspěšnější liberečtí mladíci a energetici si z Liberce cenný bod.

DHL Extraliga juniorů

21. kolo – 2. listopadu

Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary 4:3 p. náj. (0:1, 2:1, 1:1 – 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 22:50 Hois (Galvas, Gajda; 5/4), 39:52 Galvas (Vološín, Gajda; 5/5), 59:27 Plos (Janata, Jenčovský; 5/5), rozh. náj. Koštoval – 14:53 Novotný (Galnor, Vogel; 5/4), 22:09 Varvařovský (Šlechta; 4/5), 43:47 Šlechta (M. Váňa; 5/5).

HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit – Anton, Zolnaj, Holejšovský, Postl, Beran, Vogel, Cipko – Šilhan, Galnor, Pastor, Šlechta, V. Váňa, Vojáček, Rybár, Steklý, Varvařovský, Novotný, M. Váňa, Adámek.