Devítka ve dvou zápasech dala sedmnáct branek

By   05. 11. 2023

Dva zápasy za sebou a dohromady 17 branek v síti soupeře, to je bilance z pátečního a sobotního programu extraligy devátých tříd Energie. Větší brankový příděl si v pátek odvezli kladenští Rytíři, v sobotu pak mladí chemici z Litvínova šest.

Páteční duel byl v první třetině poměrně vyrovnaný a hosté dokázali s domácími držet herní krok, tak i střelecký a po prvních dvaceti minutách ztráceli jeden gól. Ovšem ve druhé části karlovarští přidali na pohybu, herní agresivitě v útočném pásmu a výsledkem byla jasná herní i branková převaha svěřenců Adamy Sýkory, kteří postupně navyšovali skóre. Hosté dokázali jen dvakrát korigovat ve třetí třetině na jením začátku a v poslední minutě. Jinak neměli proti domácím téměř žádné šance.

V sobotním podkrušnohorském duelu se hrál vyrovnanější hokej. Litvínovští byli důstojnějším soupeřem a dokázali několikrát ze svých herních situací více zaměstnat karlovarského brankáře. Nicméně i v tomto zápase se prosadili karlovarští ve všech herních situacích. Ve vyrovnaném početním stavu, v přesilové hře i v oslabení.

Extraliga 9. tříd

14. kolo – 3. listopadu

HC Energie Karlovy Vary – Rytíři Kladno 11:4 (3:2, 4:0, 4:2)

Branky a asistence: 3. Vaníček (Suchý), 4. Kyncl, 16. Suchý (Kyncl, Vaníček), 21. Vaníček (Suchý, Kyncl), 27. Kyncl (Vaníček, Kubík), 34. Kubát (Franc, Vaníček), 35. Franc (Postl), 43. Suchý (Vaníček), 46. Franc (Kubát, Barda), 48. Kubát (Gerstner, Franc), 51. Zimmermann (Staněk, Mähler) – 9. Matějka, 16. Kováč (Melančin, Štajer), 42. Koudelka (Melančin), 60. Irlbek

15. kolo – 4. listopadu

HC Energie Karlovy Vary – HC Verva Litvínov 6:4 (2:1, 1:0, 3:3)

Branky a asistence: 7. Kyncl (Vaníček, Suchý), 16. Suja (Vaňourek, Mähler), 35. Vaníček (Kubík, Kyncl), 44. Kyncl (Vaníček, Kubík), 49. Suchý (Vaníček, Kyncl), 53. Kyncl (Suchý) – 4. Kanta (Štrach), 41. Zörner (Záruba, Kanta), 48. Kanta (Zörner, Záruba), 54. Kváš

Karlovarští se radují ze třetího gólu