Juniorům se nedařilo, z Liberce a Mladé Boleslavi bez bodů

By   03. 02. 2024

Páteční a sobotní dvoj zápas se juniorům vůbec nevydařil. Celkem inkasovali 14 branek a komplikuje se jim postavení mezi prvními čtyřmi, které znamená přímý postup do čtvrtfinále juniorského play off. V pátek v Liberci vedli dvakrát o dva góly, přesto odešli poraženi. V sobotu se jim na ledě ve městě automobilů nedařilo vůbec a zcela jasně prohráli.

Celkem deset gólů nabídlo měření sil mezi Tygry a Karlovými Vary. Energie v duelu vedla hned třikrát, nicméně domácí nakonec dokonali obrat na 6:4. Úvodní branka duelu padla v páté minutě, kdy dokázal přebruslit libereckou obranu David Varvařovský a zakončením na vyrážečku otevřít skóre utkání – 0:1. Krátce nato na něj navázal Jakub Habla, jenž projel až před Hambálka a převalil puk za něj – 0:2. Vstup do druhé periody se vyvedl Tygrům, kteří se dotáhli na gól prostřednictvím rány Mikuláše Jenčovského – 1:2. Záhy ale vedla Energie opět o dvě trefy, to když prošlo nahození Matěje Pelikána do liberecké sítě 1:3. Zásadní byl ale závěr prostředního dějství, kdy se v krátkém rozmezí dokázali trefit Petr Gajda Mikuláš Jenčovský z podobné pozice na levém kruhu a zařídit stav 3:3.Ačkoliv ve 48. minutě překlopil vedení zpět na stranu hostů Matyáš Adámek, tak převzaly iniciativu znovu šelmy. Krátce poté si totiž Liberec zahrál první přesilovku v zápase a po dorážce Daniela Pekaře se hrálo znovu od pomyslné nuly – 4:4. Pár desítek sekund později hráli svěřenci Valdemara Jiruše další početní výhodu a díky teči Samuela Jansy šli poprvé do vedení – 5:4. Následná trochu šťastná trefa Lukáše Meisela zpečetila senzační liberecký obrat – 6:4.

Sobotní duel karlovarským vůbec nevyšel. V první třetině byl průběh duelu ještě vyrovnaný a škoda, že se nepodařilo udržet bezbrankový stav. Druhý sobotní díl už patřil domácím, kteří byli velmi produktivní a z jakékoliv šance se jim podařilo vstřelit branku. Začátek třetí dvacetiminutovky mohl dát hostům naději vstřelený gól, jejich hra ožila ale jen do té doby, než přišlo vyloučení útočníka Hably. Od této chvíle bylo jasné, že zápas bude mít vítěze na straně domácích, kteří po zbytek zápasu dominovali a přidali ještě další tři branky.

DHL Extraliga juniorů – O pořadí v play off

20. kolo – 2. února

Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary 6:4 (0:2, 3:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 23:54 Jenčovský (Jarabko, Handl; 5/5), 38:06 Gajda (Křížek; 5/5), 38:50 Jenčovský (Průšek, Handl; 5/5), 50:05 Pekař (Ehrenberger, Král; 5/4), 52:38 Jansa (Průšek, Handl; 5/4), 53:23 Meisel (Pekař, Pérez Lisa; 5/5) – 04:22 Varvařovský (Habla; 5/5), 07:23 Habla (Varvařovský, Pastor; 5/5), 33:22 Pelikán (Pastor; 5/5), 47:19 Adámek (5/5).

Bílí Tygři Liberec: Hambálek – Král, Jarabko, Meisel, Pilíšek, Průšek, Seidl, Ehrenberger – Handl, Pekař, Rozsíval, Liška, Gajda, Jenčovský, Prokůpek, Jansa, Janata, Kofroň, Křížek, Pérez Lisa.

HC Energie Karlovy Vary: Kříž – Anton, Zolnaj, Postl, Pelikán, Vogel, Beran – Varvařovský, Rybár, Pastor, V. Váňa, Vojáček, Zeman, Habla, Záhejský, Novotný, Šilhan, M. Váňa, Adámek.
21. kolo – 3. února
BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 8:1 (1:0, 3:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 17. Hruška (Vítek), 23. Vojáček M. (Šachl), 33. Vlasák A. (Zvagulis), 40. Teplý (Hruška), 43. Kučera (Hurt, Moravec), 43. Hurt (Vítek, Šindelář), 53. Zvagulis, 54. Kučera (Malínek, Moravec) – 42. Čihař (Záhejský).
BK Mladá Boleslav: Hora – Moravec (A), Křivánek, Vlasák A., Němec, Sypecký, Kubíček, Průšek – Zvagulis, Malínek (A), Kučera – Hurt, Šindelář, Vítek – Hrouda (C), Hruška, Teplý – Vojáček M., Šachl

HC Energie Karlovy Vary: Pavlovic – Anton, Zolnaj (A), Postl, Beran, Vogel, Pelikán – Zeman, Habla, Záhejský – Varvařovský (C), Novotný, Pastor – Adámek, Rybár, ojáček P. – Váňa V., M. Váňa M., Čihař – Šilhan

Pavel Arnošt: S výsledky nejsem spokojen. V Liberci jsme vedli jsme 2:0, 3:1, 4:3 a pak jsme zápas nedotáhli do vítězného konce. Hráli jsme špatně v defenzivní zóně a z toho jsme inkasovali branky. Z naší strany je to zklamání. Sobotní výsledek je z našeho pohledu hrůzostrašný. Myslím, že jsme v první třetině hráli velice dobrý hokej, ale bohužel jsme pak v závěru inkasovali. Pak to opět bylo vyrovnané, ale soupeř dal vždy gól a to nás srazilo dolů. Na poslední třetinu jsme se nabudili a dali hned gól, ale pak přišla dvě oslabení a Boleslav nás potrestala. Nám už se zápas nepovedlo nijak zkorigovat a naopak jsme byli rádi, že to skončilo takovýmto výsledkem.