Junioři a dorost dnes zahájí čtvrtfinále play off, čekají je Ml. Boleslav a Vítkovice

By   18. 03. 2024

Závěr sezony mládežnických soutěží vrcholí. Karlovarská juniorka si v nadstavbové části DHL Extraligy juniorů vybojovala pozici mezi nejlepšími čtyřmi týmy, kterým to zajistilo přímou účast ve čtvrtfinále play off. Dorost byl ještě o malinko úspěšnější a dokonce obsadil první místo a přiřadil si tak pozici jednoho z favoritů vyřazovacích bojů.

Junioři se mezi osmičkou nejlepších potkají s Mladou Boleslaví, které v předkole vyřadila 3:1 na zápasy Litvínov. Středočeši v nadstavbové části obsadili páté místo a karlovarský trenér Pavel Arnošt již po skončení nadstavbové části očekával, že se jeho svěřenci ve čtvrtfinále potkají s mladoboleslavskými bruslaři. „Předpokládal jsem, že se přes Litvínov dostanou. Jde o velmi silného protivníka, který má v sestavě hráče, kteří mají za sebou řadu zápasů v dospělém hokeji, jak v extralize tak i 1. lize,“ říká o soupeři trenér karlovarských juniorů Pavel Arnošt, jehož svěřenci se poctivě na zápasy připravovali. Pracovali jsme každý den, abychom se udrželi, jak v kondičním, tak i v mentálním nastavení na utkání. Naopak věříme, že bude energie, ale to uvidíme v průběhu čtvrtfinále, jestli to byla výhoda nebo nevýhoda. Momentálně to bereme jako výhodu,“ nahlíží Pavel Arnošt na to, že soupeř hrál předkolo a jeho svěřenci měli delší zápasovou přestávku.

Zápasy čtvrtfinále se hrají na tři vítězné zápasy. Energie nastoupí doma dnes a zítra, oba zápasy začínají v 17:45 hodin. Ve městě automobilů se bude hrát v pátek od 17:00 hodin.

Stejným systémem se bude hrát i čtvrtfinále extraligového dorostu. V něm Energie nastoupí proti mladíkům Vítkovic. Ty si v předkole poradily s Českými Budějovicemi v serii 2:0. V nadstavbové části obsadil tým ze severu Moravy osmé místo. Ve vzájemných duelech nadstavby byly vždy úspěšnější karlovarští, kteří vyhráli v Ostravě i v KV Areně. Jenže je všeobecně známo, že v play-off se hraje jiný hokej a uspět může v podstatě kdokoliv. Někteří hráči z týmu už zkušenosti mají, ale opět je v týmu spousta nováčků, pro něž budou vyřazovací boje premiérou. „Někteří hráči z loňského play-off ho budou nyní hrát v juniorce a ne za nás. Takže bych řekl, že větší část týmu play-off ještě nehrála. Myslím si, že i z tohoto pohledu to bude zajímavé. Doufám, že kluci, kteří už loni čtvrtfinále hráli, do toho přinesou zkušenosti a poučení z loňského roku, protože si myslím, že těch poučení tam bylo opravdu hodně.“ říká o svém týmu trenér Tomáš Andrys, který bude postrádat především Záhejského a Čihaře, kteří patří k oporám juniorky.

Zápasy s Vítkovicemi začnou v KV Areně dnes a zítra shodně ve 14:00 hodin. 

Ve čtvrtfinále DHL Extraligy juniorů čeká Energii Ml. Boleslav