I druhé semifinále dorost nezvládl a Boleslavi opět podlehl 2:5

By   29. 03. 2024

Karlovarští dorostenci si hodně zkomplikovali cestu do finále Extraligy dorostu, když nedokázali zvládnout ani druhé domácí utkání, které sice mělo jiný herní průběh než předcházející, ale na konci zápasu byl výsledek stejný. Bruslaři tak budou mít na svém ledě dvě šance, jak serii ukončit a postoupit do finále. Karlovarští, pokud chtějí do finále oni, musí vyhrát tři zápasy za sebou. Ale nic není nemožné. 

Páteční duel začali lépe hosté, kteří po individuální akci Visiaka otevřeli skóre. Ve vedení hosté ale nebyli dlouho. První přesilovku zápasu využil Sedláček. Krátce po vyrovnání měla Energie další početní výhodu, kterou však nevyužila. V desáté minutě měl gól na hokejce domácí Poizl, ale jeho střela neměla patřičnou razanci. Ke změně skóre po několika šancích obou týmů přišlo při hře čtyři na čtyři. Po rychlém protiútoku Wardas našel najetého Slavíka, který nabídnutou šanci využil a poslal domácí do vedení. Ještě než skončila úvodní třetina, měli možnosti vyrovnat hostující Hora a Maxim.

V první šanci změnit stav ve druhé třetině měl boleslavský Hrouda, ale Oršulák byl připraven. Velkou příležitost navýšit vedení měli karlovarští ve 24. minutě, kdy měli necelou minutu výhodou dvou hráčů navíc, jenže Sklenička všechny šance Energie pochytal. Brankář bruslařů se ještě vyznamenal při přesilovce jeho týmu, kdy chytil dvě tutovky domácích. Hlavně průnik Poizla volal po brance. A nevyužité šance karlovarské musely tížit ještě dlouho po utkání. Boleslavští dokázali vyrovnat a do konce třetiny si vytvořili další tři gólovky, které jim chaoticky hrající domácí po inkasované brance nabídli. Naštěstí pro Energii je ještě nevyužili. 

První semifinále rozhodla druhá třetina, druhé třetí část. Hosté do ní měli skvělý nástup a po 39 vteřinách se ujali vedení, když Kurka zamířil přesně k levé tyčce. Soupeř Energie od této chvíle měl navrch, dobře si hlídal prostory, ze kterých mohl inkasovat a čekal na okénka v domácí obraně. Jedna taková přišla ve 46 minutě, když Matějka zakončil přečíslení dvou na jednoho. Energetici se nevzdávali, jenže v koncovce byli nervózní, z čehož pramenila nepřesnost v zakončení. Ke snížení nevedla ani přesilovka, ani závěřečná hra bez brankáře, ve které hosté vstřelili pátý gól.

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): Dnešní zápas nám opět ukázal rozdíl v koncovce a pochvalu zaslouží i jejich gólman, který pochytal spoustu šancí. Mladá Boleslav hraje účelný obranný hokej, který se nám nedaří prozatím prolomit. Nicméně poslední krok jim nedáme zadarmo. Uděláme vše pro to, aby nám sezóna v pondělí neskončila.

Martin Škaloud (BK Mladá Boleslav): Dnes nám paradoxně ublížila první vstřelená branka. Domácí přebrali iniciativu a byli lepší. Zpět do hry nás vrátil gól na 2:2. Karlovy Vary poté znervózněly a my se dostali do vedení. Třetí třetina byla z naší strany odehraná chytře, hráči předvedli charakter a obrovskou touhu po vítězství. Máme radost, ale jsme si vědomi, že ten nejtěžší krok je ještě před námi.

Extraliga dorostu – semifinále play off

2. zápas – 29. března

HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 2:5 (2:1, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 05:38 Sedláček (Poizl, Dyk; 5/4), 14:14 Slavík (Wardas; 4/4) – 01:51 Vasiak (Maxin; 5/5), 32:44 Beran (Doležel, Hanyš; 5/5), 40:39 Kurka (Beran; 5/5), 45:16 Matějka (Kristek, Vasiak; 5/5), 58:28 Maxin (Churáček; 5/5).

HC Energie Karlovy Vary: Oršulák (Psohlavec) – Kůrka, Vrzal, Dyk (A), Pelikán (C), F. Čermák, D. Postl – Wardas (A), Habla, L. Slavík – Poizl, Tomek, V. Blažek – Kváš, D. Sedláček.

BK Mladá Boleslav: Sklenička (F. Kovář) – D. Kovář (A), Doležel, T. Čermák, K. Hájek, Hora, R. Šilhavý – Hanyš, V. Beran (A), Kurka – Vasiak, F. Matějka, Kristek (C) – O. Hrouda, Churáček, I. Maxin – Václavík, Ždanov.
Trenér: Martin Škaloud

Rozhodčí: Valenta, Hucl – Sýkora, Uhlík.

Boleslavští dorostenci se radují z pátého gólu a vedení v semifinále 2:0 na zápasy.