Ani junioři si finále nezahrají, v Třinci rozhodující zápas prohráli

By   06. 04. 2024

Podobně jako dorost v semifinále rozhodující zápas serie nezvládl, to stejné se nepodařilo ani juniorům proti Třinci. V pátým zápase serie se favorizovaní domácí nakonec prosadili ve třetí třetině a zajistili si finálovou účast, kde se střetne s Kometou Brno. Karlovarští končí na čtvrtém místě.

Zápas pro Energii nezačal ideálně a v první minutě inkasovala z hokejky Ramíka. Domácí tak získali sebevědomí a zatlačili hosty do jejich pásma a Ebenstreit se musel hodně ohánět. Převahu domácích zbrzidlo jejich vyloučení, ve které zahrozil Záhejský a střelu Dorota lapil Král. Hra se v této části první třetiny přelévala z jedné strany na druhou. Karlovarští nicméně hráli vyrovnanou partii a kolem první přestávky skóre otočili. Zanedlouho si navíc všiml, že třinecká obrana nechala „za bukem“ úplně volného Šmajdu a Energie vedla. To byla chvíle, kdy mohla Energie převážit zápas na svou stranu výrazněji. Po brejku zvonila za Králem tyč, hosté byli jasně na koni. Třinec do poloviny třetiny opařeně koukal, než se zase zvedl. Vyrovnal v pravý čas, v závěru druhé části, kdy v přesilovce tečoval Kurbakovu střelu znovu Ramik. Záhejský však našel další odpověď. Ve 44. minutě skvěle obral obránce a opět vyzval Šmajdu, který vrátil karlovarským vedení! Poté se však hostům vmžiku všechno rozsypalo. Zásadní vyrovnání přišlo už po 82 sekundách a mělo podobný vzorec jako předchozí trefa, do Ošmerovy střely vložil hokejku Šutý. Za dalších 73 vteřin navíc uspěl forčekující Šilar, jemuž v přečíslení vrátil puk Bartoš, a obrat byl na světě. Hostující kouč Pavel Arnošt reagoval oddechovým časem, ale jeho svěřenci se do tlaku nedostali. Po vyrovnané bitce Volase se Šlechtou naopak Michal Ramik šest minut před sirénou pohotovou dorážkou završil hattrick. Definitivní ránu zasadil hostůmKozlík, jenž potrestal příliš riskantní výjezd Ebenstreita z branky. Za stavu 6:3 už bylo jasno. V závěru dali domácí hostům ještě malou šanci v podobě přesilovky, kterou využil Váňa, ale na další branky již bylo málo času. Oceláři tak dokonali famózní obrat z 0:2 na 3:2 na zápasy a jako vítězové dlouhodobé části přece jen potvrdili roli favoritů.

DHL Extraliga juniorů – semifinále play off

5. zápas – 6. dubna

stav semifinále 3:2

HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary 6:4 (1:1, 1:1, 4:2)

Branky a nahrávky: 00:51 Ramik (Cedzo, Haas; 5/5), 38:58 Ramik (Kurbaka, Holinka; 5/4), 45:00 Šutý (Ošmera, Haas; 5/5), 46:13 Šilar (Bartoš, Kozlík; 5/5), 53:54 Ramik (Pospíšil, Haas; 5/5), 56:00 Kozlík (Pánek, Šilar; 5/5) – 16:42 Záhejský (M. Váňa, Bulka; 5/5), 21:38 Šmajda (Záhejský; 5/5), 43:38 Šmajda (Záhejský, Bulka; 5/5), 59:14 M. Váňa (Bulka, Dorot; 5/4). Rozhodčí: Obadal, Mejzlík – Zídek, Polák. Diváci: 198. Vyloučení: 9:5. Využití: 1:1. 

HC Oceláři Třinec: Král – Horváth, Ošmera, Kurbaka, Mrtka, Volas, Pospíšil, Buják – Spěváček, Gerych, Šutý, Šilar, Kozlík, Cedzo, Ramik, Bartoš, Blaha, Haas, Pánek, Holinka.

HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit – Anton, Zolnaj, Bulka, Postl, Beran, Vogel, Dorot – Novotný, Galnor, Pastor, Šlechta, V. Váňa, Šmajda, Zeman, Steklý, Záhejský, Varvařovský, M. Váňa, Adámek.

V Třinci karlovarští rozhodující zápas prohráli