Junioři odstartovali základní část stoprocentně.

By   05. 09. 2022

Karlovarští se radují z branky Hradci Králové

Úvodními  dvěma zápasy odstartovali junioři Energie letošní DHL extraligu juniorů, kdy v sobotu a neděli hostili soupeře z východních Čech, Hradec Králové a Pardubice. Oba zápasy zvládli a získali plný počet šesti bodů.

1.kolo – sobota 3. září

HC Energie Karlovy Vary – Mountfield HK 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 22. Adámek (Tůma, Varvařovský), 24. Kusak (Botoš), 46. Dorot (Šmajda), 52. Botoš (Handl).

První mistrovský zápas zahájili domácí dosti nervózně a za svým soupeřem zaostávali především v přesnosti hry. Navíc zbytečnými fauly nabídli soupeři početní výhody, které je naštěstí Východočeši nevyužili i díky skvěle chytajícímu Dybalovi. Důležitý byl vstup do druhé třetiny, kdy se karlovarským podařilo vstřelit dva rychlé góly, což jim dalo potřebný klid na hokejky a hosty začali přehrávat. Zlepšený výkon si přenesli i do třetí části ve které přidali další dvě branky a potvrdili vítězný vstup do soutěže.

Puk v hradecké brance a Energie vede 2:0

2.kolo – neděle 4. září

HC Energie Karlovy Vary – Dynamo Pardubice 4:3 (1.1, 1:2,2:0)

Branky a nahrávky:18. Handl (Adámek), 25. Handl (Sapoušek, Kusak), 43. Sapoušek (Šmajda, Kočí), 45. Botoš (Dorot, Handl) – 7. Burda (Fiala, Kubíček), 40. Pavlata (Štetka, Chabada), 40. Tomas (Paleček, Koudelka) .

Do nedělního zápasu nevstoupili karlovarští mladíci úplně ideálně a hned v první polovině úvodní třetiny inkasovali. Střelecké štěstí se během duelu přesouvalo mezi oběma týmy, ale nakonec byli energetici úspěšnější a zápas dovedli do vítězného konce. Svěřenci Václava Eismanna tak vyhráli i druhé utkání nové sezony.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Utkání bylo jako na houpačce. My jsme se po nepovedeném vstupu, kdy jsme brzy inkasovali, dokázali nátlakovou hrou dostat do vedení 2:1. V té době jsem měl pocit, že utkání poměrně kontrolujeme. Pak však došlo k věcem, kdy z mého pohledu ego hráčů, hlavně v defenzivních řadách pendlujících do a-týmu, převýšilo týmové zájmy. Nezachovali jsme se správně, když jsme měli kotouč v oslabení, tak jsme udělali faul za oplácení. Soupeře to vrátilo do zápasu. Vážím si toho, že pracovitostí a vůlí jsme ve třetí třetině utkání otočili a na závěr tým obrovskou obětavostí uhájil tři body. Máme za sebou šestibodový víkend a jsme za to nesmírně rádi.