Podkrušnohorká derby pro mladé Energetiky

By   17. 09. 2022

Čtvrtek a pátek patřil zápasům dorostu a juniorů s Litvínovem. Extraligový dorost vstoupil do své soutěže famózně, kdy ve čtvrtek doslova převálcoval Severočechy, kteří byli rádi, že neodjeli s dvouciferným výsledkem. Páteční duel juniorů s „chemiky“ byl naopak vyrovnaný a dramatický až do samého konce.

Jedna z devíti branek v litvínovské síti

Extraliga dorostu

1.kolo 15. září

HC Energie Karlovy Vary – HC Verva Litvínov 9:1 (3:0, 4:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Galnor (Zeman), 18. Pastor (Dyk, Cipko), 19. Zahejský (Váňa), 30. Zeman (Postl, Pastor), 37. Váňa, 39. Galnor (Pastor, Zahejský), 39. Holejšovský (Galnor, Pastor), 45. Váňa (Cipko), 46. Váňa (Wardas, Zahejský) – 47. Prokeš (Peroutka, Tomaník).

Už samotný pohled na výsledek napovídá, jaký průběh utkání mělo. Ze začátku to na jasnou výhru nevypadalo, ale jakmile karlovarští vstřelili první gól, zklidnili se a začali mít v utkání navrch. V jeho dalším průběhu to dokázali vyjádřit i brankově. Bodově se nejvíce prosadili Galnor, střelec dvou branek a Zahejský, který dvakrát asistoval, oba hráči si tak připsali tři kanadské body.

HODNOCENÍ TRENÉRA:

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary):„Začátek utkání byl trochu nervózní z obou stran, nás tam podržel gólman. S první brankou jsme se uklidnili a postupně začali přidávat na forechecku. Myslím, že od půlky první třetiny jsme měli utkání plnohodnotně pod kontrolou. Jsme samozřejmě rádi za povedený vstup do sezóny a za první tři body.“

Ke druhému zápasu v soutěži dorost zamířil také k podkrušnohorskému rivalu, k Pirátům Chomutov. I v tomto derby měli karlovarští jasně navrch a připsali si druhou výraznou výhru.

2.kolo 17. září

Piráti Chomutov – HC Energie Karlovy Vary 2:7 (0:4, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 51. Nastoupil (Kalvoda), 56. Halfar (Pospíšil) – 2. Zahejský (Dyk), 10. Zeman (Cipko, Dyk), 15. Wardas (Zahejský, Cipko), 18. Zeman (Postl, Pastor), 23. Cipko (Wardas, Váňa), 35. Hynek (Pelikán, Poizl), 60. Zeman (Pastor, Galnor).

Nástup do zápasu měli karlovarští raketový a po první dvacetiminutovce bylo téměř jasné, kdo bude brát výhru. Když hosté ve druhé části přidali další dva góly a ani jednou neinkasovali, o vítězi bylo rozhodnuto. V třetím dílu zápasu domácí využili mírnějšího zaujetí pro hru ze strany energetiků a výsledek kosmeticky zredukovali. Poslední slovo v zápasu měl hostující Matěj Zeman, který v poslední vteřině zápasu dovršil hattrick.

 

DHL Extraliga juniorů

Samuel Šmajda střelil vítěznou branku s Litvínovem

6.kolo 16. září

HC Energie Karlovy Vary – HC Verva Litvínov 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky:18. Krajčík (Menc, Zolnaj), 23. Sapoušek (Šmajda), 57. Šmajda (Kusak, Sapoušek) – 1. Danielčák (Čech, Hora), 60. Skuhrovec (Slavík, Vopat)

První juniorské derby této sezony přineslo klání s Litvínovem. Úvod patřil hostům, kteří se rychle ujali vedení a branka jakoby udala ráz zápasu. Hráči obou týmů poté předvedli velmi svižný a útočný hokej a brankářům bylo chvílemi pořádně horko. O vítězi rozhodla až třetí třetina, kdy domácí střelou Samuela Šmajdy odskočili o dvě branky. Litvínovští díky hře bez brankář náskok domácích snížili, ale jejich následný tlak na srovnání přerušila závěrečná siréna. Hosté poprvé v sezoně nebodovali a důležité tři body tak zůstaly v Karlových Varech.

HODNOCENÍ TRENÉRŮ:

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): My jsme nastoupili proti soupeři, který zatím ještě neprohrál a hlavně má ve svých útočných řadách spoustu zkušených hráčů. Očekávali jsme náročné utkání, což se potvrdilo. Myslím si, že dnes hráči neskutečně bojovali. Týmovým výkonem, obrovskou obětavostí a soudržností jsme si dokázali vzít tři body, za což jsme opravdu rádi.

David Kočí (HC Verva Litvínov): Myslím si, že to byl dobrý zápas, s dobrou úrovní. Oba týmy odehrály slušný zápas. My jsme bohužel dostali laciné góly. Ve druhé a třetí třetině jsme měli více střel, ale bohužel jsme nedokázali soupeře víc trestat. Neproměnili jsme ani přesilové hry. Musíme víc proměňovat šance, právě to proměňování šancí utkání rozhodlo.